Ανεξ. Παρέμβαση ΕΘΕΛ – οι πρώτες απολύσεις είναι εδώ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ

17/11/2011

Ανακοίνωση

Οι εφεδρείες – απολύσεις έφτασαν στα Α/Σ! 

Οι πρώτες εφεδρείες-απολύσεις είναι εδώ! Οι λίστες με τα ονόματα των συναδέλφων που είναι «υποψήφιοι» για απόλυση από 1/1/2012 βρίσκονται στα χέρια των διευθυντών των αμαξοστασίων. Η διοίκηση δεν ανακοινώνει επίσημα τον συνολικό αριθμό των εφεδρειών – ο οποίος υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Ρέππα που έχει σταλεί στη διοίκηση από τις 8/10, «υποψήφιοι» για εφεδρεία–απόλυση είναι όσοι εργαζόμενοι απέχουν 1-2 χρόνια από τη σύνταξη (συγκεκριμένα όσοι θα συνταξιοδοτούνταν έως τις 31/12/2013). Οι εργαζόμενοι αυτοί θα καλεστούν από τους διευθυντές των Α/Σ να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για τον «ακριβή αριθμό συντάξιμου χρόνου ασφάλισης που διαθέτουν» και στη συνέχεια η διοίκηση θα αποφασίσει ποιους από αυτούς θα απολύσει, χωρίς να αποκλείεται βέβαια να απολυθεί το σύνολο των «υποψηφίων».

Και να μην ξεχνάμε πως η εγκύκλιος Ρέππα αφορά τις εφεδρείες του 2011. Από το νέο χρόνο αναμένουμε νέα λίστα εφεδρειών – απολύσεων. 

Τα ψέματα τελείωσαν. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά φοβόταν να εφαρμόσει μόνη της, εφαρμόζονται τώρα από την κυβέρνηση συνεργασίας. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -ΛΑΟΣ  ενώθηκαν για να «σώσουν» τη χώρα. Το σχέδιο «σωτηρίας» προβλέπει: μαζικές απολύσεις (αρχίσανε ήδη), νέες δραματικές μειώσεις μισθών (το νέο μισθολογίο θα εφαρμοστεί από 1/1/2012), χαράτσια και αυξήσεις φόρων (θα ‘ρθουν κι’ άλλα), ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων (κοντός ψαλμός…) κοκ. Το πολιτικό κατεστημένο ταρακουνήθηκε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις του Οκτώβρη, οι οποίες κορυφώθηκαν με την 48ωρη γενική απεργία και την πρωτοφανή συμμετοχή περισσότερων από 600.000 εργαζομένων στην διαδήλωση της 19ης Οκτώβρη. Ταρακουνήθηκαν από την οργή που εκδηλώθηκε την 28η Οκτωβρίου. Τα κόμματα του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, κατάλαβαν πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους και να περάσουν τα μέτρα για τη «σωτηρία» της χώρας ήταν να συνεργαστούν και να συμμαχήσουν. Εμείς τι θα κάνουμε;

«Στην πρώτη εφεδρεία αποσύρουμε τα οχήματα και κατεβάζουμε μπάρες».

Αυτή είναι η απόφαση γενικών συνελεύσεων και ΔΣ της τελευταίας περιόδου. Μένει να δούμε ποιοι εννοούν αυτά που λένε και ποιοι πουλάνε τζάμπα «αγωνιστιλίκι». Ιδού η Ρόδος! 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ να συνεδριάσουμε άμεσα (σήμερα) για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης που έχει ληφθεί στις γενικές συνελεύσεις για τις εφεδρείες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας όπως αποφασίσαμε στις γενικές συνελεύσεις είτε με, είτε χωρίς την πλειοψηφία του ΔΣ.

Απαιτούμε άμεσο κάλεσμα γενικής συνέλευσης για να αποφασίσουμε απεργία διαρκείας σε συντονισμό με όλους τους φορείς που έρχονται αντιμέτωποι με εφεδρείες – απολύσεις. 

Αν δεν δράσουμε τώρα, 
αύριο μπορεί να είναι αργά 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα