Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Vodafone για τη γενική απεργία

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη Vodafone για τη γενική απεργία στις 3 Δεκέμβρη. Η προσυγκέντρωση του Σωματείου θα είναι στις 11.00 (Μάρνης και Πατησίων)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

Προσυγκέντρωση του Σωματείου
Μάρνη & Πατησίων, 11.00πμ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του δεύτερου πακέτου εφαρμοστικών μέτρων του τρίτου Μνημονίου, μέτρων κοινωνικής λιτότητας που στο όνομα του «δεν υπάρχει εναλλακτική». Στην πρακτική τους εφαρμογή σημαίνουν  περισσότεροι φόροι, παράδοση ληξιπρόθεσμων οφειλών δανείων σε κερδοσκοπικά funds, απελευθέρωση κατασχέσεων κατοικιών και περιουσιών και επιπλέον την διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, με νέες μειώσεις στις συντάξεις, ώστε τελικά αυτές να θυμίζουν φιλοδώρημα.  Η στόχευση αυτών των μέτρων αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας, τους ανέργους, τους  μισθωτούς  και τους συνταξιούχους.

Αυτή τη φορά, όσοι στα λόγια έλεγαν άλλα και στην πράξη κατέληξαν στο τρίτοΜνημόνιο, οι δήθεν θιασώτες  του μισθού των 751€, της 13ης σύνταξης και του σκισίματος των μνημονίων σε μια μέρα, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και την εύρεση ισοδύναμων για τους ντόπιους και ξένους εντολοδόχους τους,  θέλουν να φέρουν επιπλέον  μέτρα που αφορούν το κατακερματισμό της κοινωνικής ασφάλισης. Τα μέτρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Αύξηση 1% στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα
  • Μείωση έως 20% στις κύριες συντάξεις
  • Μεσοσταθμική μείωση 6-7% στις επικουρικές συντάξεις
  • Μείωση 8% στο εφάπαξ

Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά τονίζουμε την σημασία της παρουσίας πολλών μας στην μεθαυριανή απεργία της 3ης Δεκέμβρη. Όχι γιατί πιστεύουμε ότι άλλη μια απεργία αρκεί αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην οργάνωση των επόμενων βημάτων του αγώνα και των διεκδικήσεων και εντός του δικού μας εργασιακού χώρου, μιας πολυεθνικής που φροντίζει με συνέπεια την μεταφορά της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων της, μια κερδοφόρα πολυεθνική η οποία  στο πάρτυ των εκατομμυρίων ευρώ μετόχων και των μεγαλοστελεχών της, δίνει ψίχουλα σε μεγάλο μέρος των εργαζόμενων της και σε αρκετούς παρέχει την εργασιακή «προστασία» του ενός ή δύο μηνών σύμβασης. Είναι μια κερδοφόρα πολυεθνική που δεν υπογράφει ΕΣΣΕ ούτε για την διασφάλιση του minimum των μισθών των εργαζομένων της. Για αυτούς όλους αυτούς τους λόγους η συμμετοχή μας είναι επιβεβλημένη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα