Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη επίθεση που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι στην χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Μία επίθεση που ασκείται με απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων και την απειλή ότι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Ο τελευταίος νόμος που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, μας οδηγεί σε ένα μεσαίωνα, αφού –μεταξύ άλλων- αυξάνει την επιτρεπόμενη διάρκεια απασχόλησης σε έμμεσο εργοδότη (βλ. ενοικίαση εργαζομένων) στους 36 μήνες από τους 18 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα. Έτσι ανοίγει ο δρόμος, ώστε οι όποιες θέσεις εργασίας να καλύπτονται από ενοικιαζόμενους και όχι από κανονικές προσλήψεις εργαζομένων.

Η διοίκηση της Vodafone ξεκάθαρα έχει επιλέξει ήδη δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους, να χρησιμοποιεί εκατοντάδες ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από διάφορες εταιρείες. Οι λόγοι είναι προφανείς: Ενώ κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά, στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Vodafone, αμείβονται χειρότερα από τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ενός μήνα, δύο μηνών, κλπ) & είναι πιο ευάλωτοι στις εργοδοτικές πιέσεις καθώς είναι ανοργάνωτοι συνδικαλιστικά. Ταυτόχρονα η Διοίκηση της Vodafone -όπως και κάθε επιχείρηση- αξιοποιεί την ενοικίαση για να μας διαιρέσει, να αποδυναμώσει τους αγώνες μας και τις συλλογικές μας διεκδικήσεις.

Όμως, οι εργαζόμενοι στη Vodafone, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους υπόλοιπους ενοικιαζόμενους συναδέλφους μας, με τους οποίους μας συνδέουν τα ίδια προβλήματα, η ίδια εργασιακή ανασφάλεια. Ξέρουμε ότι η μόνιμη δουλειά, οι ανθρώπινοι ρυθμοί, οι αξιοπρεπείς μισθοί, όλα αυτά που δικαιούμαστε, δεν πρόκειται να τα κατακτήσουμε παρά μόνο με τον κοινό μας αγώνα, μαζί με τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους μας στη Vodafone, μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Οι απεργίες στις 5 Μάη και 15 Δεκέμβρη έδειξαν το δρόμο. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την χώρα διαδηλώσαμε ενάντια στην χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, διεκδικήσαμε την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων, και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν νικήσουμε.

Η πρώτη συμμετοχή των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων της Vodafone στην πρόσφατη απεργία της 15ης Δεκέμβρη είναι σε κάθε περίπτωση μήνυμα αισιοδοξίας.

Δεν υποκύπτουμε στις απειλές της Διοίκησης ότι «όποιος απεργεί, θα απολύεται», γιατί όλοι πια ξέρουμε καλά ότι τα σχέδια για απολύσεις/μη ανανεώσεις συμβάσεων, μειώσεις μισθών, καταστρατήγηση του ωραρίου είναι ήδη εδώ και θα προχωρούν όσο δεν αντιστεκόμαστε. Καταλαβαίνουμε την ανασφάλεια και τον φόβο σας, αλλά οδηγούν στην αδράνεια και την παθητικότητά, που ανοίγουν τον δρόμο στην εργοδοσία γι αυτές τις επιθέσεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι στη Vodafone, μαζί με τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους μας, πρέπει να σχεδιάσουμε και να συντονίσουμε έναν αποφασιστικό αγώνα διαρκείας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, των μισθών, των θέσεων εργασίας.

Καλούμε όλους τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους από άλλες εταιρίες που εργάζονται για την Vodafone να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με το Σωματείο μας για να οργανώσουμε μαζί αυτό τον κοινό αγώνα (επικοινωνία: [email protected]).

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων και πρόσληψη τους ως μόνιμου προσωπικού
  • Καμία περικοπή μισθού ή μπόνους / Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας
  • Παροχή επιδομάτων (ξένης γλώσσας, ακουστικού κ.α ) σε όλους τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους που τα δικαιούνται.
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων Vodafone-Πάναφον

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα