Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού

Ανακοίνωση προς τους πολίτες

Αγαπητοί γονείς,

Ζητούμε την συμπαράστασή σας στον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ.

Η τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και όχι μόνο έχει σαν αποτέλεσμα, την έκπτωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την αδυναμία ασφαλούς παροχής νοσηλείας στους ασθενείς.

Πολύωρες αναμονές στα εξωτερικά ιατρεία που φτάνουν και τις 4-5 ώρες, προγραμματισμένα ραντεβού για μετά από 2-3 μήνες, 1 νοσηλευτής για τη νοσηλεία 11 νεογνών στην μονάδα εντατικής νεογεννήτων, 1 νοσηλευτής για τη νοσηλεία 50 παιδιών στις παιδιατρικές κλινικές, 1 τραπεζοκόμος για 2-3 τμήματα, 3 νυχτοφύλακες για την φύλαξη 2 κτιρίων. Απαράδεκτης ποιότητας παρεχόμενο φαγητό μέσω catering στα παιδιά που νοσηλεύονται με σοβαρά και χρόνια νοσήματα όπως ογκολογικά, καρδιοπάθειες, πολυμεταγγιζόμενα, νεφρική ανεπάρκεια, κ.λ.π., γονείς και συγγενείς να είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν 24 ώρες στο νοσοκομείο δίπλα στα παιδιά τους για να τα φροντίζουν και να τα προσέχουν.

Αυτά είναι μια σύντομη περιγραφή της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Καθημερινά παραβιάζονται κατάφορα τα νόμιμα θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, με εξαναγκασμό σε διπλές και τριπλές νυχτερινές βάρδιες την εβδομάδα. Πολύ συχνές είναι και οι συνεχόμενες διπλοβάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού που αντιστοιχεί σε 15 ώρες δουλειάς το 24ωρο καθώς και η εργασία με 1 μόνο ρεπό την εβδομάδα κ.λ.π., καταστάσεις που οδηγούν στην επαγγελματική και ψυχολογική εξουθένωση των εργαζομένων.

Το νοσοκομείο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και κατάρρευσης με σταδιακή μείωση των κλινών λόγω ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Η διοίκηση, υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων, συνηγορεί στην γραμμή διάλυσης της δημόσιας δωρεάν υγείας, και όχι μόνο δεν δραστηριοποιείται για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ, που ως γνωστόν παρέχει υπηρεσίες «πανελλαδικής εμβέλειας», αλλά δεν αναλαμβάνει και καμία ευθύνη, αποδίδοντας όλα τα προβλήματα στην τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού που η ίδια δημιούργησε με την αδράνειά της.

Τέλος, αδιαφορεί επιδεικτικά υποστηρίζοντας ακόμη και την μείωση των κλινών, ή το κλείσιμο κλινικών ΧΩΡΙΣ να δεσμεύεται χρονικά για την επαναλειτουργία τους, και ΧΩΡΙΣ την διενέργεια των απαιτούμενων πράξεων για την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη προσωπικού, προωθώντας έμμεσα την διακίνηση των περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

* Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες.

* Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία.

* Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κυρίως νοσηλευτικού.

Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα