Ανακοίνωση των εργαζομένων του Flash 96.0

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη, 15/11:

Χθες Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του Φλάς, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, και διοικητικοί υπάλληλοι, αποφασίσαμε συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας, να βγάλουμε στον αέρα και ένα πρόγραμμα, το οποίο δεν ξέραμε πώς να ονομάσουμε, απεργιακό ή λειτουργικό απεργιακό κλπ. Πάντως συνεχίζοντας την απεργία μας, να βγάλουμε πάλι τη φωνή του Φλάς στον αέρα. Και η σύντομη ανακοίνωσή μας έλεγε ακριβώς αυτό. Μπροστά στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας , κρίνουμε ότι η φωνή του Φλάς πρέπει να είναι στον αέρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ακροατών του Φλάς, επικρότησε την απόφασή μας και όλοι μας είπαν ότι «καλά κάνατε» και «μας είχατε λείψει» κλπ. Κι εμάς μας είχε λείψει η επαφή, η δουλειά μας, η πλευρά του λειτουργήματος που ασκούμε, πέρα από το ότι είναι και επάγγελμά μας και πρέπει να ζούμε κιόλας με αυτή τη δουλειά. Έτσι είπαμε ότι θα βγούμε στον αέρα και θα δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή μας, στην αλληλεγγύη μας προς όλους τους εργαζόμενους Έλληνες οι οποίοι είναι απλήρωτοι, ή έχουν μείνει άνεργοι και ζουν με ένα επίδομα ανεργίας, ή τέλειωσε κι αυτό, θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους Έλληνες που αυτό- οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν την κρίση, με κοινωνική αλληλεγγύη, με κοινωνικά φροντιστήρια για μαθητές, με ιατρεία για τους ανασφάλιστους, με συσσίτια για όσους δεν έχουν να φάνε, με την προμήθεια προϊόντων χωρίς μεσάζοντες σε χαμηλές τιμές κλπ.
Γιατί εμείς οι 50 εργαζόμενοι στον Φλάς, ακόμα κι αν μείνουμε άνεργοι αυτή την εποχή, δεν θα είμαστε παρά 50 από τους 1000 Έλληνες που μένουν άνεργοι κάθε μέρα, εδώ και 2 ή 3 χρόνια. Αν εμείς οι 50 είμαστε απλήρωτοι, δεν είμαστε παρά 50 μέσα στους 500.000 Έλληνες που είναι απλήρωτοι, άλλος 2 και άλλος 8 μήνες.

Αυτή είναι η απόφασή μας και επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Όσο υπάρχει πλειοψηφία θα συνεχίσουμε σε αυτή τη μορφή και κάθε μέρα μπορεί να αλλάξουμε την απόφασή μας. Αυτό σημαίνει ότι παίρνουμε μια πρωτοβουλία να πάμε ένα βήμα παραπέρα από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, οι οποίες μας καλύπτουν και των οποίων τις αποφάσεις υποστηρίζουμε. Είναι ένα κρίσιμο βήμα χειραφέτησης των εργαζομένων, ακόμα και από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, ένα βήμα για να αρχίσουν να έχουν περισσότερες απαιτήσεις οι εργαζόμενοι από τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες. Μερικά μέλη αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, το είδαν θετικά και μερικά μέλη ίσως το είδαν αρνητικά, αλλά πάντως κανείς δεν εκφράστηκε αρνητικά και όλοι μας διαβεβαίωσαν ότι μας υποστηρίζουν, γιατί έτσι κι αλλιώς ταυτίζονται μαζί μας. Λαμβάνουμε υπόψιν τη γνώμη των συνδικαλιστικών μας ενώσεων, πολύ σοβαρά, αλλά δεν περιοριζόμαστε από αυτές. Μπορούμε εμπράκτως να κάνουμε περισσότερα και απαιτούμε, ζητούμε, παρακαλούμε για την υποστήριξή τους.

Επειδή όμως οι ειδήσεις και η ελευθερία της έκφρασης είναι σημαντικό ζήτημα για την δημοκρατία και για την κοινωνία, η απόφασή μας αυτή, να βγούμε στον αέρα με ελεύθερο δημοσιογραφικό πρόγραμμα, αν και δεν συμμετέχει η διοίκηση του σταθμού η οποία είχε διαμορφώσει το πρόγραμμα στο παρελθόν, και τώρα το διαμορφώνουμε εμείς ελεύθερα, πρέπει να δούμε και μία τέτοια παράμετρο. Είναι αλήθεια ότι και τα πολιτικά κόμματα με τα οποία επικοινωνήσαμε χθες, δηλαδή την ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους Ανεξάρτητους Έλληνες μας υποστήριξαν εκ πρώτης όψεως με δηλώσεις και ελπίζουμε με ότι άλλο μπορούν. Με ερωτήσεις στη Βουλή, ή με κινητοποιήσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης, όχι για μας, αλλά για όλους τους Έλληνες εργαζόμενους. Εμείς δεν ζητούμε κάτι ξεχωριστό για μας ούτε και δεχόμαστε να αποτελέσουμε την εξαίρεση στη δουλειά τους. Δεν θέλουμε χάρες, έχουμε δικαιώματα τα οποία διεκδικούμε και από αυτούς ως εκλεγμένους εκπροσώπους μας.

Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας πρώτα για να βοηθήσουμε και τους άλλους. Γι αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες εργαζόμενους οι οποίοι αναπτύσσουν κάποια μορφή αυτοοργάνωσης και έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους για να γίνει πιο αποτελεσματική, τους δήμους που έχουν οργανώσει τέτοιες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των δημοτών τους, ομάδες πολιτών που έχουν οργανώσει τέτοιες πρωτοβουλίες για κοινωνικά ιατρεία, παντοπωλεία, φροντιστήρια και ότι άλλο, να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να επικοινωνήσουμε την προσπάθειά τους, ώστε να μάθουν περισσότεροι ότι δίπλα τους έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια και θέλουν κι εκείνοι να ενταχθούν και να βοηθήσουν, χωρίς αποκλεισμούς, και προαπαιτούμενα, χωρίς σκοπιμότητες και ανταλλάγματα. Θέλουμε να γίνουμε μια γέφυρα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, οι οποίοι με αξιοπρέπεια διεκδικούν τα δικαιώματά τους, δεν ζητούν φιλανθρωπία αλλά απαιτούν σεβασμό και την αξιοπρέπειά τους. Είναι τιμή μας να βοηθήσουμε κι άλλους εργαζόμενους σαν και μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Και μέσα από αυτές τις διαδικασίες να συνειδητοποιήσουμε και τη δύναμή μας και να απαιτήσουμε και η πολιτεία οργανωμένη να κάνει το ίδιο παντού

Οι εργαζόμενοι του FLASH 96

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα