Ανακοίνωση «Ξ»: Καραβάνι ΒΙΟΜΕ, ΕΡΤ, Tσιμέντα Χαλκίδας, καθαρίστριες, 3-4-5-6 Απρίλη

Ανακοίνωση του «Ξ»

Τέσσερις πολύ σημαντικοί εργατικοί αγώνες του καιρού μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δηλώσουν πως «Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες».

Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συνδιοργανώνουν Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απρίλίου από τη Θεσσαλονίκη, θα περάσει το Σαββατο 4 Απριλίου από τη Λάρισα και τον Βόλο, την Κυριακή 5 Απριλίου από Άσπρα Σπίτια, Χαλκίδα και θα καταλήξει το βράδυ στην Αθήνα, όπου την επομένη Δευτέρα 6 Απριλίου, θα κατευθυνθεί με διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και το κάλεσμα των αγωνιζόμενων εργαζομένων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως σημειώνεται στην κοινή αφίσα των αγώνων «Με αδιαμεσολάβητο αγώνα διαρκείας, αυτοδιαχείριση, άμεση δημοκρατία, σωματεία βάσης, ταξική ενότητα & αλληλεγγύη, όλοι μαζί μπορούμε μέχρι την τελική νίκη».

***

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε για να σταματήσει τις απολύσεις, τις περικοπές, τις αντεργατικές πολιτικές και, παράλληλα, με δεσμεύσεις να επαναπροσλάβει τους απολυμένους των μνημονίων (ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) αλλά και να εκπληρώσει αιτήματα και διεκδικήσεις από μια σειρά εργατικούς και άλλους αγώνες (ΒΙΟΜΕ, Σκουριές κλπ).

Το εργατικό κίνημα και η κοινωνία γενικότερα έχουν την ευκαιρία και πρέπει να βγουν και πάλι στο προσκήνιο απαιτώντας να γίνουν πράξη οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ήδη η κινητοποίηση 19 σωματείων μουσικών από όλη την Ελλάδα μέσα από την κινητοποίησή τους κατάφεραν να αποσπάσουν από την κυβέρνηση μια πρώτη νίκη η οποία θα έχει και μισθολογικό αντίκρισμα(*).

Απαιτούμε να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της ΒΙΟΜΕ και να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να περάσει και τυπικά το εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων.

Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση τις επεξεργασμένες προτάσεις των εργαζομένων που λειτουργούν με αυτοδιαχείριση εδώ και περίπου 2 χρόνια και όχι με το προηγούμενο καθεστώς.

Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι (καθαρίστριες, ΕΡΤ, σχολικοί φύλακες κλπ) και να ανακληθούν όλες οι διαθεσιμότητες που προκλήθηκαν λόγω του μνημονίου.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και στήριξη του καραβανιού αλληλεγγύης 3-6 Απρίλη σε όλες τις πόλεις!

_____________________________

(*) Δείτε: https://xekinima.org/arthra/view/article/epityximeni-i-koini-drasi-19-somateion-moysikon-ekso-apo/