Ανακοίνωση – απάντηση της ΚΟΕ στο “Ξεκίνημα”

Δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση της ΚΟΕ. Αφορμή για αυτή την ανακοίνωση ήταν το άρθρο "Γιατί λέει ψέματα η ΚΟΕ;"(https://xekinima.org/news/display.php?tbl=news&id=928) που δημοσιεύσαμε στο www.xekinima.org και σε άλλα σάιτ στις 17/9.

Μακάριοι οι «πρόθυμοι» κάθε απόχρωσης …

Το «Ξεκίνημα» για άλλη μια φορά κυκλοφορεί ένα κείμενο καταγγελίας της ΚΟΕ (με τίτλο «γιατί η ΚΟΕ λέει ψέματα»). Σχετικά με αυτό να πούμε δυο-τρία λόγια:

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν για το διάβημα αυτό: Είτε λειτουργούν σαν βαλτοί από άλλους για να επιτεθούν στην ΚΟΕ (που ανοικτά και χωρίς υπεκφυγές έχει πάντα πει την γνώμη της σε κρίσιμα ζητήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ) είτε η αντιληπτική τους ικανότητα είναι ακόμα πιο χαμηλή από αυτήν που διαπιστώνει όποιος έρθει σε επαφή με τα κείμενά τους. Κοινώς είναι πάντα τόσο «πρόθυμοι» και πάντως δεν καταλαβαίνουν πολλά για το εγχείρημα. Μάλλον ισχύουν και τα δύο.

Όποιος θέλει μπορεί να διαπιστώσει τα «ψέματα» της ΚΟΕ, μπαίνοντας στο site της ΚΟΕ (www.koel.gr) όπου μπορεί να βρει τις τοποθετήσεις μας για το ΣΥΡΙΖΑ γενικά, για τις δηλώσεις Χατζησωκράτη υπέρ του ευρωστρατού (http://koel.wordpress.com/2008/06/20/more-21) , για την στάση της Αριστεράς στις πρυτανικές εκλογές (http://koel.wordpress.com/2008/06/20/more-24), για την στάση των 4 βουλευτών που δεν παρευρέθηκαν στη βουλή για να καταψηφίσουν την ευρωσυνθήκη(http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2049) , για την στάση της Ρένας Δούρου όταν δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή πως αν κάνει σοβαρές προτάσεις ο Γ. Παπανδρέου να τις συζητήσουμε, για την μη εφαρμογή των αποφάσεων των πανελλαδικών συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία στα ΜΜΕ και το γραφείο τύπου (http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2529), για τις ευθύνες του ΣΥΝ για τις ευρωεκλογές (http://koel.wordpress.com/2009/06/19/oxi_opos_prin/#more-61), για την απόφαση να κατέβει όπως κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές (http://koel.wordpress.com/2009/09/09/more-89) .

Η ΚΟΕ όχι μόνο δεν λέει ψέματα αλλά είναι η δύναμη που λέει τη γνώμη της, πληροφορεί έγκυρα, υποστηρίζει την ουσία του εγχειρήματος, κοντράρει τις μεθοδεύσεις μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικό σχήμα του ΣΥΝ.

Όσοι είναι πιο απαιτητικοί, γνωρίζουν ότι υπάρχουν όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μια ανάγνωση των πρακτικών επίμαχων συνεδριάσεων μπορεί να αποκαλύψει πολύ περισσότερα από όσα γράφονται στο έγκυρο ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αριστερά!». Οι κουτοπόνηροι και «πρόθυμοι» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σ. του Ξεκινήματος τα γνωρίζουν ή τα ξεχνάνε όλα αυτά;

Για πολλοστή φορά, σχετικά με τον συντονιστή της Γραμματείας που τάχα καταπατούσε αποφάσεις και παρέμενε πραξικοπηματικά στη θέση του. Τέτοια απόφαση που επικαλείται το Ξεκίνημα δεν υπάρχει. Ξαναδιαβάστε τις αποφάσεις της 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης («Οι υπεύθυνοι συντονιστές των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλα τα επίπεδα εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που θα καθορίζει κάθε επιμέρους όργανο». Ολόκληρη η απόφαση στο http://www.syriza.gr/ar3c7eio/1i-panelladik-syskepsi/o-syriza-kai-i-politik-sygkyria). Σε κάθε περίπτωση ο συντονιστής παρέμενε στη θέση του πάντα μετά από συζήτηση και αποφάσεις της Γραμματείας. Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζαμε τότε στη Γραμματεία ήταν προβλήματα πολιτικά και προσανατολισμού, οργάνωσης και συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή των αποφάσεων της 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης. Αντί γι αυτό πολλοί μετέθεταν τα θέματα σε άλλα επουσιώδη και όχι κρίσιμα. Επειδή όμως στο ζήτημα αυτό έχει γίνει πολύ σπέκουλα και με οργανωμένο τρόπο από διάφορες μεριές, θέλουμε να δούμε αν υπάρχει η εναλλαγή και ανακλητότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλα τα όργανα και όλες τις αρμοδιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, και να βλέπαμε πόσο φανατικοί είναι ή και πόσο συνεπείς είναι αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για τα θέματα αυτά.

Όσο για την συνάντηση που έγινε στις 5/9/09, δεν έγινε με πρωτοβουλία του Μ. Γλέζου και σε αυτήν πήραν μέρος η ΚΟΕ, η ΔΕΑ, η ΑΚΟΑ, οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και ο Αλ. Αλαβάνος και στη συζήτηση τέθηκε το θέμα ξεχωριστού ψηφοδελτίου στην περίπτωση που ο ΣΥΝ κατέβαινε αυτόνομα διασπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εξέφραζαν την κατηγορηματική τους άρνηση να είναι επικεφαλής ο Α. Τσίπρας με ανοικτή ή καλυμμένη μορφή. Για αυτό κάναμε λόγο για αλλαγή στάσης μέσα σε λίγες ώρες, αφού η πρόταση που αποδέχθηκαν οι υπόλοιποι πλην ΚΟΕ και ΚΕΔΑ, ήταν στην ουσία να είναι επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας … Τι πρόβλημα έχουν με μια τέτοια πρωτοβουλία οι του «Ξεκινήματος»;

Τέλος, υπάρχει και άλλη μια πλευρά. Σε τι βοηθά – μέσα σε προεκλογική περίοδο – η κυκλοφορία ενός τέτοιου κειμένου από το Ξεκίνημα και η ανάρτησή του σε διάφορα site; Δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δεν έχουν συναίσθηση του χρόνου, των συνθηκών, των προβλημάτων;

21/9/09, ΚΟΕ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
421ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα