Άλλο ένα πολύ πετυχημένο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας στο χώρο «Rosa Parks»

Την Κυριακή 29/4, πραγματοποιήθηκε στο χώρο «Rosa Parks» το 4ο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας που διοργανώθηκε από το σχήμα «Μαχητικές & Ελεύθερες». Συμμετείχαν 15 άτομα και θυμηθήκαμε όσα είχαμε διδαχθεί στα προηγούμενα εργαστήρια, αλλά αυτή τη φορά εξασκηθήκαμε σε σενάρια πραγματικών επιθέσεων, με τις οποίες κάθε γυναίκα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη στην καθημερινότητά της.

Αρχικά μάθαμε τις χρήσεις μιας σειράς καθημερινών αντικειμένων, που βρίσκονται στους περισσότερους χώρους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, ή ως ασπίδες, απέναντι σε κάποιον επιτιθέμενο. Για παράδειγμα, η τσάντα που κρατάμε στα χέρια μας, αν είναι τοποθετημένη με λάθος τρόπο, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, ακόμη και σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί απλά να μας την αποσπάσει, χωρίς να έχει πρόθεση να μας κάνει κακό. Μπορεί όμως, αν είναι σωστά τοποθετημένη πάνω μας, να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα, ακόμη και σε επιθέσεις με μαχαίρι.

Στη συνέχεια, εξασκηθήκαμε στο σενάριο της επίθεσης σε περιορισμένο χώρο, όπως π.χ. ένα ασανσέρ και μάθαμε τεχνικές εξουδετέρωσης του κινδύνου. Αργότερα, όλες οι συμμετέχουσες, έκαναν μία «βόλτα» στους διαδρόμους της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζεται ο χώρος «Rosa Parks», κατά τη διάρκεια της οποίας δεχόταν μια σειρά επιθέσεις, είτε σωματικές, είτε λεκτικές, ή απλά βρίσκονταν αντιμέτωπες με μια τρομακτική συμπεριφορά, στην προσπάθεια να αντιδράσουμε ανάλογα σε κάθε περίπτωση.

Τα εργαστήρια προχωράνε και κάθε φορά, μαζί με τις νέες γνώσεις, αυξάνεται ο ενθουσιασμός, αλλά και η αυτοπεποίθηση μας να προχωράμε στο δρόμο χωρίς φόβο! Ανυπομονούμε για το επόμενο!

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής