Αλληλεγγύη στους Σύρους πρόσφυγες

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Νοέμβρη, 150 Σύροι πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους, βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας από το ελληνικό κράτος στέγη, φαγητό, δυνατότητα για δουλειά και άσυλο.

Οι Σύροι πρόσφυγες, αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους που βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου για να σωθούν από τις σφαγές του ISIS, αλλά και για να βρουν αξιοπρεπείς συνθήκες επιβίωσης και εργασίας.

Στην προσπάθεια τους αυτή, εγκλωβίζονται στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος δεν τους παρέχει άσυλο και η Αστυνομία δεν τους αφήνει να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς στη Δύση, που είναι ο τελικός τους προορισμός. Έτσι παραμένουν σε μια χώρα από την οποία δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι, δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους και ούτε τους δίνεται η δυνατότητα ένταξης στην ελληνική κοινωνία. Με αποτέλεσμα να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε πάρκα της Αθήνας.

Οι Σύροι πρόσφυγες επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή, αλλά οι ελληνικές αρχές όχι μόνο αδιαφορούν, αλλά απειλούν ότι δεν θα τους επιτρέψουν την διανυκτέρευσή τους στην πλατεία Συντάγματος.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν από το Σύνταγμα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία των Σύριων προσφύγων, να παραχωρήσει άσυλο σε όσους το χρειάζονται και να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους το επιθυμούν.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής