Αλληλεγγύη στους μετανάστες μικροπωλητές

Oι μετανάστες μικροπωλητές συνέχιζαν όλο το πρόσφατο διάστημα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ρατσιστική διάταξη του υπ. εμπορίου, που θεωρεί ως υπ’ αριθμόν 1 προϋπόθεση για την εργασία κάποιου σε λαϊκή αγορά την ελληνική υπηκοότητα ή την ιδιότητα του ομογενή!

Απέναντι στον χονδροειδή ρατσισμό της κυβέρνησης οργάνωσαν σειρά διαμαρτυριών στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια για ενημέρωση και συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης, συμμετείχαν στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες του ΣΥΝ, του ΚΚΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας από τους οποίους ζήτησαν ουσιαστική στήριξη στο αίτημα τους να αλλάξει ο ρατσιστικός νόμος.

Παράλληλα με νέα πορεία στο υπουργείο εμπορίου στις 5 Ιούλη, έκαναν σαφές ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω. Πόσο μάλλον που η οργή ξεχειλίζει για τις …υποσχέσεις του υπουργείου, ότι αφού δεν πήραν ξανά όπως παλιότερα άδειες για τις λαϊκές αγορές, οι δήμοι θα τους παραχωρούσαν άδειες στα όρια τους για στάσιμο υπαίθριο εμπόριο.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δήμοι αφού άναψε πρώτα το υπουργείο εμπορίου το πράσινο φως, επεκτείνουν τις ρατσιστικές εφαρμογές του νέου νόμου, με το να αρνούνται καθολικά να εργάζονται νόμιμα οι μετανάστες μικροπωλητές στα όρια των περιοχών τους.

Η YRE-CWI στήριξε από την πρώτη στιγμή τις κινητοποιήσεις των μικροπωλητών μεταναστών με την κατανόηση ότι η πάλη ενάντια στον ρατσισμό, την ανεργία, την φτώχεια, την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, περνάει μέσα από την ενότητα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και νεολαίας.

Μετά το κίνημα των μεταναστών στις ΗΠΑ, τη νίκη των Κούρδων προσφύγων στην Κύπρο, τις καταλήψεις μεταναστών και προσφύγων στο Βέλγιο, τη Νορβηγία, την Ιρλανδία, η είσοδος κομματιών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα σε αγώνες για τα δικαιώματα τους, είναι μονόδρομος.

Τυχόν υποχώρηση του Υπουργείου εμπορίου, θα είναι μια νίκη για όλους τους μετανάστες εργαζόμενους αλλά και για κάθε έλληνα εργαζόμενο και νεολαίο, που σε ημερήσια βάση βλέπουν όλα τα βασικά τους δικαιώματα να χτυπιούνται από την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Χριστίνα Ζιάκα

______________________

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής