Αλληλεγγύη στον Γ. Χαρίση – κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με πρόσφατη απόφασή του βάζει στο στόχαστρο την αλληλεγγύη ανάμεσα σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που υπόκεινται διώξεις από την εργοδοσία.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω δικαστήριο, με την 1097/2022 απόφαση του, έκανε δεκτή την αγωγή που κατέθεσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εναντίον του Γιώργου Χαρίση, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου στον Δήμο Καισαριανής. 

Οι «κατηγορίες» που προσάπτει στον Γ. Χαρίση ο δήμαρχος Αλίμου αφορούν στο γεγονός πως ο συνδικαλιστής δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μια σειρά από ανακοινώσεις αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες ασκούσαν κριτική στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής και καταδίκαζαν τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει ο δήμαρχος Αλίμου σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρίστου, εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς Αλίμου και μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Το δικαστήριο, δικαιώνοντας πλήρως την αγωγή του δημάρχου επιδίκασε τα εξής εις βάρος του Γ. Χαρίση:

 1. Την καταβολή 5.000 ευρώ
 2. Την υποχρέωση ανάκλησης και διαγραφής των δημοσιευμάτων εντός δύο μηνών
 3. Την επιβολή της χρηματικής ποινής των 1.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης της ανάκλησης-διαγραφής τους
 4. Την απειλή τρίμηνης προσωποκράτησης, ως μέσω αναγκαστικής εκτέλεσης της ανωτέρω,
 5. Την απαγόρευση δημοσίευσης στο μέλλον των ενδίκων δημοσιευμάτων 
 6. Την υποχρέωση δημοσίευσης περίληψης της δικαστικής απόφασης εντός 15 ημερών
 7. Την επιβολή και άλλης χρηματικής ποινής 1.000 ευρώ και τρίμηνης προσωποκράτησης, ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της ανωτέρω
 8. Την καταβολή 500 ευρώ, ως μέρος των δικαστικών εξόδων

Πρόκειται για μια απόφαση-πρόκληση! Το μόνο «αδίκημα» του Γ. Χαρίση ήταν το γεγονός ότι έδειξε την αλληλεγγύη του σε μια συνάδελφο που βρέθηκε στο στόχαστρο του δημάρχου Αλίμου επειδή ασκούσε μαχητικά τα καθήκοντα της και εξέθετε τις αντεργατικές και αναξιοκρατικές πρακτικές του.

Δεκάδες σωματεία έχουν ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον Γ. Χαρίση και ζητούν την ανάκληση της άδικης αυτής απόφασης στην εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό. 

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους!

 • Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων!
 • Αγώνας ενάντια στη βιομηχανία διώξεων που στήνει η εργοδοσία ενάντια σε όσους παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές πρακτικές!
 • Αλληλεγγύη στον Γ. Χαρίση και όσους εργαζόμενους διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση!
7,135ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής