Αλληλεγγύη στην παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία» και στον Θ. Αγαπητό για το πρόστιμο των 50.000 ευρώ

Ανακοίνωση από το «Ξ»

Η Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα στέκεται αλληλέγγυα στην παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» και στον περιφερειακό της Σύμβουλο Θανάση Αγαπητό που καλούνται να πληρώσουν το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ με αφορμή την ανάρτηση πανό και αφισών στις Σέρρες.

Το πρόστιμο επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και εκλογικών παραβάσεων ύστερα από καταγγελία του ΑΤ Σερρών και δεν αφορά μόνο την περιφερειακή κίνηση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ αλλά τον ίδιο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό που έχει προσωπικά την υποχρέωση καταβολής του προστίμου.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση που στόχο έχει να εξοντώσει οικονομικά τόσο την περιφερειακή παράταξη όσο και προσωπικά τον επικεφαλής της που είναι ένας δάσκαλος σε δημόσιο σχολείο.

Την ώρα που τα μεγάλα αστικά πολιτικά κόμματα χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και έχουν στο πλευρό τους όλα τα μεγάλα ιδιωτικά μέσα της χώρας, η επιβολή τέτοιων εξοντωτικών προστίμων στις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δείχνει ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή που στοχεύει στη φίμωση και στην εξόντωση οποιασδήποτε φωνής αντιτάσσεται στη μνημονιακή κανονικότητα. Οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δεν έχουν τα οικονομικά μέσα, ούτε τη στήριξη των καναλιών να προβάλουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Αυτού του είδους τα πρόστιμα στοχεύουν στη φίμωσή τους και στην ακύρωση του πολιτικού τους λόγου. Στερούν από αυτές τη δυνατότητα να προβάλουν τις θέσεις τους στον κόσμο και να διακινούν το υλικό τους μια και ο φόβος των προστίμων για κάθε αφίσα, για κάθε πανό, για κάθε υλικό πρακτικά ακυρώνει την παρέμβασή τους στην κοινωνία.

Το εξοντωτικό πρόστιμο προσπαθεί να φιμώσει μια συλλογικότητα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς με αυταρχικό τρόπο. Και μπορεί να είναι πρωτοφανές αλλά δείχνει ότι οποιοσδήποτε εκδίδει αφίσες, φτιάχνει πανό, διακινεί υλικό μπορεί να βρεθεί κάτω από το στόχαστρο του κρατικού μηχανισμού.

Πρέπει τώρα όλες οι συλλογικότητες με αναφορά στα κινήματα, οι οργανώσεις των Αριστεράς, τα συνδικάτα, οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, όλοι όσοι νοιάζονται και θέλουν να υπερασπίσουν την ελεύθερη διακίνηση πολιτικών ιδεών να στηρίξουν την «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία» και το Θανάση Αγαπητό.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής