Αλληλεγγύη στη Ρωσίδα ακτιβίστρια Γιούλια Τσβετκόβα!

Ανακοίνωση από τις «Μαχητικές & Ελεύθερες»

Η Γιούλια Τσβετκόβα (Юлия Цветкова) είναι μια Ρωσίδα σκηνοθέτης και κομίστα, 27 ετών. Ζει στο Κομσομόλσκ του Αμούρ στη Σιβηρία με τη μητέρα της, και είναι πολύ δραστήρια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤ+* ατόμων.

Εξαιτίας της δράσης της συνελήφθη στις 20 Νοεμβρίου 2019. Κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησαν οι αρχές στο σπίτι της, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με τη μητέρα της, από τις 23 Νοεμβρίου 2019 ως τις 16 Μαρτίου 2020. Κατά τη διάρκεια αυτού του εγκλεισμού, δεν είχαν πρόσβαση σε φαρμακευτική αγωγή, ενώ δέχτηκαν παρενοχλήσεις και απειλές κατά της ζωής τους. Και οι δύο ανακρίθηκαν από τις αρχές πάνω από 30 φορές.

Κι όλα αυτά, επειδή η Γιούλια είχε δημοσιεύσει μια σειρά από body positive σκίτσα, στα πλαίσια του καλλιτεχνικού project «The vagina monologues» (Οι μονόλογοι του κόλπου). Τα σκίτσα της, καθώς και άλλα καλλιτεχνικά αντικείμενα που έχει δημιουργήσει, αποτελούν αφαιρετικές αναπαραστάσεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Η Γιούλια έχει επίσης δημοσιεύσει μια σειρά σκίτσων που αναπαριστούν το γυναικείο σώμα με τρόπο φυσικό, με στόχο ακριβώς την καταγγελία της πορνογραφικής αναπαράστασης του γυναικείου σώματος, αλλά και των mainstream μοντέλων ομορφιάς που επιβάλλουν η βιομηχανία του πορνό και η βιομηχανία της ομορφιάς.

Ανάμεσα στα σκίτσα της σειράς #woman_not_a_doll, βρίσκουμε τίτλους όπως «οι ζωντανές γυναίκες έχουν περίοδο – και αυτό είναι φυσικό!» –  «οι ζωντανές γυναίκες έχουν πάχος – και αυτό είναι φυσικό!» – «οι ζωντανές γυναίκες έχουν μυς – και αυτό είναι φυσικό!».

Αλλά η Γιούλια Τσβετκόβα αγωνίζεται επίσης και για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων. Σε ένα άλλο σκίτσο με τίτλο «οικογένεια είναι όπου υπάρχει αγάπη», βλέπουμε ένα ετερόφυλο και ένα ομόφυλο ζευγάρι με παιδιά.

Η ρώσικη κυβέρνηση έκρινε πως αυτό το περιεχόμενο είναι πορνογραφικό! Η Γιούλια κατηγορείται πλέον για «δημιουργία και διακίνηση πορονογραφικού υλικού» και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 2 ως 6 χρόνια. Η δίκη της έχει οριστεί για τις 9 Ιουλίου.

Είναι προφανές ότι ακτιβίστριες σαν τη Γιούλια αποτελούν κίνδυνο για τη ρώσικη κυβέρνηση. Γι’ αυτήν, όπως και για τη βιομηχανία της ομορφιάς και της πορνογραφίας, η γυναίκα οφείλει να είναι είτε μητέρα που ασχολείται μόνο με την οικογένεια και το νοικοκυριό, είτε ένα όμορφο, σύμφωνα με το mainstream μοντέλο, αντικείμενο με προορισμό την ανδρική ικανοποίηση.

Είμαστε αλληλέγγυοι/ες με τη Γιούλια Τσβετκόβα και τους/ις καλλιτέχνες και ακτιβιστές/τριες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών και τον ΛΟΑΤ+ ατόμων!

Η απεικόνιση του γυναικείου σώματος δεν είναι πορνογραφία!Έχει ξεκινήσει ηλεκτρονική εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την αθώωση και την απελευθέρωση της Γιούλια εδώ.

*Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικά άτομα, Τρανς άτομα


Συλλογή άρθρων στα αγγλικά: https://www.freetsvet.net/englishlanguage-news-info

Η σχετική δράση της Διεθνούς Αμνηστίας: https://www.amnesty.org.uk/actions/yulia-tsvetkova-russia-lgbt-activist-drawing-female-body

Κανάλι ενημέρωσης στο telegram (στα ρώσικα): https://t.me/wearejulia

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα