Αλληλεγγύη από τις Σκουριές στο Standing Rock

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης έστειλαν το ακόλουθο μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενου του Standing Rock στις ΗΠΑ 

 

 

15060439_223404031422065_53513920_o

Προς τους περήφανους άνδρες και γυναίκες του αγώνα στο Standing Rock,

εμείς, οι άνδρες και γυναίκες του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, Ελλάδα, σας μεταφέρουμε τον βαθύ σεβασμό μας και την ειλικρινή μας αλληλλεγγύη. 

Στεκόμαστε πλάι σας στον αγώνα σας για γη, νερό, και ελευθερία.

Για χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στην απληστία εταιρειών που θέλουν να μετατρέψουν τα αρχέγονα δάση μας σε δεξαμενές αποβλήτων, να στραγγίξουν το νερό από τα βουνά μας και να δηλητηριάσουν τα ποτάμια μας, και να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τα ίδια μας τα χωριά.

Η δική σας Energy Transfer Partners είναι η δική μας Eldorado Gold, και μοιράζονται την ίδια απληστία και την ίδια αδιαφορία προς τη ζωή.

Ξέρουμε τι θα πει να έχεις κυβερνητικούς και εταιρικούς μπράβους να σε χτυπούν και να σε ψεκάζουν, τι θα πει να αντιμετωπίζεις μαζικές διώξεις, τι θα πει να αντιμετωπίζεις ψέμματα και προπαγάνδα σχεδιασμένα να απαξιώνουν τη φωνή των κινημάτων και όσων παλεύουν για να προστατεύσουν το νερό, το περιβάλλον, τη ζωή. Από μακριά, παρακολουθήσαμε αγωνιστές υπέρ του νερού να αντιμετωπίζουν χημικά, σκυλιά, και πλαστικές σφαίρες. Σας παρακολουθήσαμε να απαντάτε στην προπαγάνδα με την αλήθεια και στις διώξεις με αλληλεγγύη. Γνωρίζουμε τα όπλα που οι άπληστες εταιρείες έχουν εξαπολύσει εναντίον μας και εναντίον του αγώνα μας για ζωή. Αλλά μέσα στα χρόνια, έχουμε επίσης γνωρίσει την αλληλεγγύη, έχουμε νοιώσει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του να στέκεσαι δίπλα σε έντιμους ανθρώπους από όλη τη χώρα και όλο τον κόσμο στον κοινό αγώνα.

Όταν ένα μαζικό κύμα διώξεων εξαπολύθηκε σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει το κίνημά μας, το σύνθημα δόθηκε: “Κανείς μόνος!”. Τώρα, εκτείνουμε το κάλεσμα και σε σας: Αγωνιστές του Standing Rock, δεν είστε μόνοι! Να γνωρίζετε ότι ο αγώνας σας για γη και αξιοπρέπεια είναι και δικός μας αγώνας.

#skouries #noDAPL #StandWithStandingRock

Το σεβασμό και την αλληλεγγύη μας,
Επιτροπές Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.


https://www.facebook.com/ epitropiagonathessantigold/ posts/1793654387541627


Σχετικά άρθρα:

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα