Άλλη μια αυτοκτονία φαντάρου…

Πέρασαν κιόλας σχεδόν 3 εβδομάδες από μια ακόμη αυτοκτονία στους κόλπους του στρατού. Αυτή την φορά ενός 24χρονου δόκιμου σε μονάδα του νομού Ροδόπης, και συγκεκριμένα σε φυλάκιο στο Ιάσιο. Ο άτυχος 24χρονος Π.Α. που κατάγονταν από την Πτολεμαΐδα αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό το ατομικό του τυφέκιο.

Με τον συνήθη τρόπο, μια λιτή ανακοίνωση ρουτίνας εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ ενημέρωσε σχετικά με την τρίτη αυτοκτονία μέσα σε δύο μήνες που συγκλονίζει τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού:

«ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ (ΔΕΑ) και ούτω καθεξής………………………………τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου ερευνώνται από τις αρμόδιες αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές».

Η ηγεσία του ΓΕΣ πάντα αποφεύγει να συνδυάσει τέτοια περιστατικά με λόγους όπως το σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, το χώσιμο που είναι ατελείωτο: συνεχείς ασκήσεις, καθημερινά πυρ και κίνηση, η μη προσαρμογή στο κλίμα του στρατού.

Απλά είναι ενδεικτικά 2 περιστατικά για το πως αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΓΕΣ τέτοια περιστατικά. Οι φαντάροι που κλήθηκαν να αλλάξουν αυτούς που ήταν παρόντες στο φυλάκιο την νύχτα της αυτοκτονίας καθάρισαν και τα αίματα του νεκρού από τον τοίχο την επόμενη μέρα (αγγαρεία;;;) !!!

Σαν να μην έφτανε αυτό είχαμε 9ωρες σκοπιές ημερησίως (παράνομο) και απουσία νερού για μια βδομάδα στο εν λόγω φυλάκιο που ήταν και το κερασάκι στην τούρτα…

Τα πράγματα είναι πολύ απλά…Μπορεί όπως λέγεται κάποια άτομα να έχουν από πριν προβλήματα προσωπικά…αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί οι αυτοκτονίες στον στρατό είναι 2πλάσιες σε σχέση με αυτές στον υπόλοιπο πληθυσμό; Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν; Η πολεμική ετοιμότητα, οι ανάγκες ενός στρατού που επεκτείνει τη δράση του στο εξωτερικό, ο εγκλεισμός των οπλιτών με το ατελείωτο πρόγραμμα υπηρεσιών – αγγαρειών – σκοπιών, οι άθλιες εγκαταστάσεις, το αίσθημα αποκλεισμού από την προηγούμενη φυσιολογική ζωή με τη δουλειά, τις σπουδές, τις σχέσεις και τις παρέες, δεν επιδεινώνουν μια κατάσταση;

Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα φαίνεται από όλα αυτά. Από τον ρόλο του φαντάρου να καθαρίζει λεκέδες από αίμα( απορώ πως δώσανε τέτοια διαταγή αντί να κλείσουν το φυλάκιο!) μέχρι ότι το αν είναι πιθανό να δει κάποιος ψυχολόγο για 5-10 λεπτά σε όλη την θητεία. Δεν είμαστε αναλώσιμο είδος κύριοι…Τέρμα στην απαξίωση…

Ένας στρατιώτης στην Ροδόπη…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα