Αξίζει να δείτε: Η κατάληψη

Μια ακόμα πολύ καλή ταινία – ντοκιμαντέρ έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα ταινιών όπως "Τhe Corporation" και "Enron: Το δωμάτιο με τους καρχαρίες" που είδαμε τα τελευταία χρόνια και αναφέρονται στην δράση των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Η "Κατάληψη", του Καναδού δημοσιογράφου Αβι Λιούις και της ακτιβίστριας συγγραφέας Ναόμι Κλάιν, αποτελεί ένα ντοκιμαντέρ για τα κατειλημμένα εργοστάσια στην Αργεντινή που βρέθηκε στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης το 2001.

Μέσα από την ιστορία 30 απολυμένων εργατών του εργοστασίου Forja στα προάστια του Μπουένος Άιρες που κατάφεραν να λειτουργήσουν το κλειστό και λεηλατημένο από τους ιδιοκτήτες του εργοστάσιο καθώς και με σκηνές από τις ανάλογες μάχες των εργαζομένων του εργοστασίου Zanon μας παρουσιάζεται η ζωντανή εικόνα αφενός του μέλλοντος που επιφυλάσσει το σύστημα αυτή τη φορά όχι στον τρίτο κόσμο αλλά σε μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες και αφετέρου της δυνατότητας των εργατών να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους τα εργοστάσια.

Παράλληλα η ταινία μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η συνείδηση των εργατών και η κατανόησή τους για την στενή σχέση των εταιρειών με πολιτικούς, δικαστές, την αστυνομία.

Δυστυχώς η ταινία βρήκε διανομή μόνο σε 2 κινηματογράφους των Αθηνών και είναι αμφίβολο αν θα βγει σε dvd. Όπου όμως την πετύχετε μην τη χάσετε.

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής