Αιτία Πολέμου!

Δελτίο Τύπου του "Ξ" για τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου πραγματικά αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας ενάντια στην κυβέρνηση, ενάντια στους τραπεζίτες, έλληνες και ξένους, τους χρηματιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ, που επιχειρούν την μεγαλύτερη μεταπολιτευτική επίθεση ενάντια στο βιοτικό επίπεδο και τις κατακτήσεις.

2-3 μισθούς λιγότερους! Αύξηση του ΦΠΑ από το 9 στο 10% και από το 19 στο 21%! Αύξηση 20% των έμμεσων φόρων για ποτά, τσιγάρα, καύσιμα! Περικοπή 12% στα επιδόματα! Πάγωμα συντάξεων! Περικοπές από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και των δαπανών για την παιδεία! Όλα αυτά για να μαζευτούν 4.8 δις ευρώ. Δηλαδή λιγότερα από τα 5.5 δις πρόστιμο που δεν θα πληρώσει η χρηματιστηριακή εταιρεία ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ! Ή από τα 8 δις που είναι η ετήσια εισφοροδιαφυγή.

Διόλου τυχαία ο πρώτος που βγήκε και συμφώνησε προτείνοντας στήριξη και για παραπάνω μέτρα είναι ο Μητσοτάκης! Ο πιο μισητός έλληνας πολιτικός που βλέπει σήμερα τον «σοσιαλ-ληστή» Γ. Παπανδρέου να κάνει όσα εκείνος δεν κατάφερε την περίοδο 1990-93.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά ούτε τελειώνουν εδώ. Όσοι από τους παράγοντες είτε της κυβέρνησης είτε των ΜΜΕ υποστηρίζουν πως αυτά τα μέτρα θα βγάλουν την οικονομία απ’ την κρίση και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά της είτε ζουν στον κόσμο της ηλιθιότητας είτε είναι κοινοί ψεύτες!

Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση έδειξαν τις προθέσεις τους. Τώρα είναι η ώρα του εργατικού κινήματος και της νεολαίας!

Η κήρυξη νέας 48ωρης γενικής απεργίας πρέπει να είναι η πρώτη άμεση απάντηση. Η 24ωρη της ΑΔΕΔΥ στις 16/3 είναι σωστή αλλά δεν αρκεί. Πορείες, συμβολικές καταλήψεις κτιρίων και ΜΜΕ, πρέπει να συνοδέψουν και να προετοιμάσουν την επόμενη 48ωρη γενική απεργία. Η νεολαία, οι μικρομαγαζάτορες και οι αγρότες έχει επίσης σημασία να μπουν στον αγώνα με καταλήψεις σχολείων, σχολών, κλεισίματα καταστημάτων και μπλόκα. Χρειάζεται ένα σχέδιο κλιμάκωσης ενός αριθμού γενικών απεργιών κι όχι μόνο μίας – μόνο έτσι μπορούν να κάνουν πίσω η ελληνική κυβέρνηση και το αντιδραστικό διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Πρέπει παράλληλα να μπει το ζήτημα για μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή απεργία και κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της ΕΕ με ιδιαίτερη αναφορά στη μάχη του ελληνικού κινήματος. Γιατί στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσ/νίκης και των άλλων Ελληνικών πόλεων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της επίθεσης στις υπόλοιπες χώρες. Η Αριστερά στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά έχει καθήκον να πάρει πρωτοβουλίες, τα συνδικάτα έχουν ευθύνη να κινηθούν άμεσα, σε όλες στις χώρες της ΕΕ. Είτε η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, εθνικά και πανευρωπαϊκά, θα φάνε τα μούτρα τους στους ελληνικούς δρόμους είτε θα πληρώσουμε ένα πρωτοφανές κόστος για την κρίση που αυτοί οι ίδιοι προκάλεσαν με τις πολιτικές τους!

Όλοι μαζί (κι εδώ απαιτείται η ενωτική δράση της αριστεράς από την έλλειψη της οποίας υποφέρει το ελληνικό εργατικό κίνημα) μπορούμε να ανατρέψουμε τα μέτρα. Να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα δικά τους χρέη και την δική τους κρίση! Να επιβάλλουμε:

– εθνικοποίηση των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών καθώς και των ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιήθηκαν, κάτω από συνθήκες διαφάνειας και εργατικού-κοινωνικού ελέγχου και διαχείρισης,

– δίκαιη κατανομή των βαρών που σημαίνει βαριά φορολογία στο κεφάλαιο, στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην τεράστια εκκλησιαστική περιουσία

– δραστικό περιορισμό των εξοπλιστικών δαπανών

– παύση πληρωμών στους ξένους και Έλληνες τραπεζίτες-κερδοσκόπους-τοκογλύφους, οι οποίοι παίρνουν εγγυημένα από τα κράτη δάνεια (όπως τα 28 δις ευρώ της ελληνικής κυβέρνησης) για να δανείζουν την Ελλάδα με ασήκωτα επιτόκια για να αντλούν αβίαστα υπερκέρδη! 50 δις ευρώ είναι περίπου το χρέος στους τοκογλύφους αυτούς για φέτος και για κάθε ένα από τα επόμενα χρόνια, τη στιγμή που για την παιδεία και την υγεία μαζί δίνουν μόνο λίγο περισσότερα από 10! Και γι’ αυτούς μας ζητούν να ματώσουμε! Ας «ματώσουν» μια φορά αυτοί!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα