Αϊμάν Αλ Σαλέχ, ετών 4

Οι βίαιες επαναπροωθήσεις στοιχίζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές και οι ελληνικές αρχές «χαλαρώνουν» κάπως την εγκληματική τους επιθετικότητα ενάντια στους πρόσφυγες μόνο όταν αναγκάζονται να το κάνουν από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δημοσιεύουμε σχόλιο από το προφίλ του διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλου στο Facebook σχετικά με την εγκληματική στάση της αστυνομίας που οδήγησε στον θάνατο του τετράχρονου πρόσφυγα Αϊμάν Αλ Σαλέχ.

Πέθανε μετά από pushback των ελληνικών αρχών που άφησαν 30 Σύρους πρόσφυγες (2 έγκυες γυναίκες και 7 παιδιά), αποκλεισμένους χωρίς φαγητό και νερό για 7 μερόνυχτα σε νησίδα του Έβρου. Καθώς τους επαναπροωθούσαν, το παιδί έπεσε στο ποτάμι και πνίγηκε.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες, η αστυνομία τους συνέλαβε στην ελληνική όχθη του Έβρου την Παρασκευή, τους κράτησε μία μέρα και τους παρέδωσε σε κουκουλοφόρους, που τους οδήγησαν με βάρκα στη νησίδα, αφού τους χτύπησαν.

Ο τετράχρονος Αϊμάν Αλ Σαλέχ έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στο νερό, χωρίς να προσπαθήσει κανείς κουκουλοφόρος να τον σώσει, παρά μόνο ένας πρόσφυγας που βούτηξε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι ελληνικές αρχές τελικά τους διέσωσαν μόνο μετά από Εισαγγελική παρέμβαση κι έκδοση ασφαλιστικών μέτρων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

7,126ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής