Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στα σχέδια Cosco – κυβέρνησης στο λιμάνι του Πειραιά

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σχετικά με την παρέμβαση που πραγματοποίησε από κοινού με την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία – SOS Πειραιά» (στην οποία συμμετέχει η τοπική οργάνωση του «Ξ» στον Πειραιά) στις 30 Δεκέμβρη.

Μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας – SOS Πειραιάς και της ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησαν από κοινού στις 30/12/2020 ενημερωτική καμπάνια σε κεντρικά σημεία του Πειραιά (Ηλεκτρικός σταθμός, Αγορά, εμπορικό κέντρο της πόλης) με σκοπό να αναδείξουν τα καταστροφικά σχέδια της κινέζικης πολυεθνικής η οποία, μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταστρώσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο υπονομεύει τα εργατικά δικαιώματα στο λιμάνι, καταστρέφει το θαλάσσιο οικοσύστημα, καταπατεί νόμους και δικαστικές αποφάσεις με τις πλάτες της κυβέρνησης, της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά εκκινώντας το τερατώδες έργο της από την δημιουργία προβλήτας στην Πειραϊκή.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στους δρόμους του Πειραιά από την οργανωμένη και συγκροτημένη αυτή διαμαρτυρία ήταν έξω η Cosco από τον Πειραιά, όχι στο MasterPlan, όχι προβλήτα στην Πειραϊκή, μακριά από την πόλη οι ρυπογόνες επιχειρήσεις OilOne και τα καζάνια στο Πέραμα, μπροστά τα εργατικά δικαιώματα, δημόσιο λιμάνι στην υπηρεσία του λαού και των συμφερόντων του.

Στην διάρκεια της εξόρμησης μοιράστηκε έντυπο υλικό της SOSΠειραιάς, αναπτύχθηκε διάλογος με πολίτες του Πειραιά και τονίστηκε η σημασία μιας μαζικής αγωνιστικής και λαϊκής αντίστασης στους σχεδιασμούς Cosco- κυβέρνησης και των άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων που βάζουν υπεράνω όλων τα κέρδη τους και καταστρέφουν το περιβάλλον, την υγεία και την ζωή των Πειραιωτών σε όλο το θαλάσσιο παράκτιο μέτωπο.

Ταυτόχρονα καταγγέλθηκε η υποκριτική ρητορική και τα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατόπιν εορτής φέρεται δήθεν να νοιάζεται για τις περιβαλλοντικές συνέπειες από το λιμάνι στον Πειραιά που αυτός υπέγραψε και μαζί ψήφισαν στην Βουλή με την Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ την σύμβαση παραχώρησης.

Οι πολίτες του Πειραιά υποδέχθηκαν με θετικά σχόλια την ενημερωτική αυτή καμπάνια της ΠΕΝΕΝ και της SOS Πειραιάς.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα αγωνιστική παρέμβαση και σε άλλες περιοχές της πόλης και κάλεσμα να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η δράση, οι πρωτοβουλίες και οι αγώνες για να μην περάσουν τα σχέδια της Coscoστο λιμάνι του Πειραιά, να μπει φραγμός και λουκέτο στις ρυπογόνες και καρκινογόνες επιχειρήσεις σε Δραπετσώνα – Κερατσίνι – Πέραμα.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής