”Αγωνιστική Παρέμβαση” ΕΤΕ: «Να φύγουν όλοι, και τα Μνημόνιά τους».

Αναδημοσιεύουμε κείμενο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, αριστερής συνδικαλιστικής παράταξης στο Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) που απευθύνεται στους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ = ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ

Οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες με την κουστωδία των “λευκών κολάρων” τους αλλά και τους αχυρανθρώπους τους από το συνδικαλιστικό κίνημα, αναγορεύουν ως νέα «Μεγάλη Ιδέα» την κάλυψη του 10% της Α.Μ.Κ. (Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου) για τον εν δυνάμει ιδιωτικό χαρακτήρα της τράπεζας, την στιγμή πού είναι υπό την κατοχή της Τρόικα – μέσω τού ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) – κατά 90%.΄Ολοι τους μαζί, για το κοινό και ίδιο συμφέρον τους, για να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Η Τροϊκανή διοίκηση της τράπεζας προσπαθεί με επικοινωνιακές «ενέσεις θάρρους» να καλύψει τη ζοφερή εικόνα της τράπεζας, χρησιμοποιώντας ονόματα “κράχτη” (όπως του εφοπλιστικού κεφαλαίου που κατ΄ απαίτησή του φορολογείται με 1%(!!!) κι επιβάλει πραγματικές συνθήκες γαλέρας στους ναυτεργάτες) για να προσελκύσει μαζικά τον ανυποψίαστο «λαϊκό παράγοντα» ως δυνητικό επενδυτή.

Είναι αποκρουστικό οι «επίορκες ηγεσίες» του συνδ/κού κινήματος να θέτουν σε προτεραιότητα των εργαζομένων τα συμφέροντα των εργοδοτών, εμφανίζοντας τα θεσμικά όργανα και τις συλλογικές οντότητες των εργαζομένων (ΣΥΕΤΕ, ΟΤΟΕ, ΓΣΕΕ) και των συνταξιούχων, ως τμήματα δημοσίων σχέσεων των τραπεζών και χρησιμοποιώντας πολιτειακούς θεσμούς όπως στην περίπτωση του προέδρου, της κατ΄ όνομα Δημοκρατίας, θλιβερού Παπούλια, αντί να θέτουν ως προμετωπίδα τα ζητήματα των Μισθών, των Εργασιακών Σχέσεων, των Ταμείων, της Υγείας, της Παιδείας, της Δημοκρατίας κ.α.

Την ίδια χρονική στιγμή που οι εργοδότες ζητούν: νέες μειώσεις μισθών, κατάργηση του ωραρίου με διαστολή του σε βάρδιες, αυθαίρετες απολύσεις κ.ά., η «πλειοψηφία» των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και των παραφυάδων τους (ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ) περιοδεύουν τα καταστήματα ή βγάζουν ανακοινώσεις χρηματοοικονομικών συμβουλών, για την επιτυχία της μετοχικής κινητοποίησης!!!

Αντί να στείλουν τό μήνυμα ότι: η υπονόμευση της κλαδικής ΣΣΕ από τους τραπεζίτες δεν θ΄ αφήσει ανεπηρέαστη τη διαδικασία της Α.Μ.Κ., αυτοί ετοιμάζονται να υπογράψουν μειοδοτική κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (9% μειώσεις σημαίνει για την Εθνική Τράπεζα «εξοικονόμηση» περί τα 70-80 εκατ.€ όταν οι ζημίες της για το 2012 ήταν 2 δις €) μετά απ΄ αυτήν της επιχειρησιακής, υποχρεώνοντάς μας σε έμμεση συμμετοχή μας στην ανακεφαλαιοποίηση.

O ενδοτισμός τους δεν αρκείται μόνο σ΄ αυτά αλλά «σπρώχνουν» και τα Ταμεία σ΄ αυτό το ακραίο κερδοσκοπικό παιχνίδι της συμμετοχής στην Α.Μ.Κ. Τα Ταμεία από τη φύση και την αποστολή τους είναι να διασφαλίζουν για ΟΛΕΣ τις γενεές και στο διηνεκές, το σύστημα παροχών σε χρήμα και υπηρεσίες από τις προσόδους των εισφορών εργαζομένων- εργοδοτών.

Η διαχείριση των αποθεματικών τους είναι Ιερή υπόθεση και δεν μπορεί να γίνεται με όρους «τζόγου».

Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τη συμμετοχή τους στην Α.Μ.Κ. αποκρύπτουν ότι:

1) Η Α.Μ.Κ. με 1 δις € σημαίνει ότι μέσα σε 5 χρόνια η τράπεζα πρέπει ν΄ αποπληρώσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με 9 δις €. Με τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις ελπίζει κανείς σε ραγδαία οικονομική ανάκαμψη, ώστε η τράπεζα ν΄ αποφύγει την οριστική χρεοκοπία της;

2) Η Α.Μ.Κ. θα προκαλέσει αναπόφευκτα περαιτέρω απομείωση (το λεγόμενο dilution) της αξίας των μετοχών στους κατόχους της.

3) Εξελίσσεται και θα συνεχισθεί ένα ξέφρενο κερδοσκοπικό παιχνίδι κυρίως από ξένους σχετικά με τα warrants (τίτλος κτήσης δικαιώματος μετοχής σε προκαθορισμένο μέλλον) με πολύ μεγάλο ρίσκο είτε μέσω συμμετοχής στην Α.Μ.Κ. είτε στη δευτερογενή αγορά δηλ. το χρηματιστήριο. Παρά το «στημένο» επικοινωνιακό παιχνίδι, από τον φόβο της αποτυχίας τους (ως δέλεαρ προσέλκυσης) της αύξησης του ποσοστού από το 10% στο 12% για την κάλυψή της Α.Μ.Κ., μειώνονται αυτά τα δικαιώματα προτίμησης από 9 σε 7,33 ανά μετοχή, αποφεύγοντας έτσι να εκδοθούν τα CoCos (ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές) λόγω του υψηλού τους κόστους αποπληρωμής από την τράπεζα με 7% – 9,5%.

4) Υπάρχουν ή θα υπάρξουν τόσα αποθεματικά στα Ταμεία και στα Συλλογικά Όργανα (μετά μάλιστα τις ολέθριες συνέπειες του PSI και της ήδη κατά πολύ μειωμένης αξίας των κατεχομένων μετοχών από το παρελθόν) για να «παίξουν» με τη θεωρία των πιθανοτήτων ως προς τη μελλοντική αύξηση της μετοχής, για ν΄ αποπληρώσουν αυτά τα δικαιώματα απόκτησης της μετοχής.

Όλα τους τα επιχειρήματα είναι έωλα κι εκ τού πονηρού, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ΜΟΝΟ προς το συμφέρον των τραπεζιτών.

Τα Ταμεία δεν είναι χώρος καζίνο, τα παιχνίδια υποταγής τους για την ανακεφαλαιοποίηση όχι στις πλάτες των ανυποψίαστων πολιτών, δεν είμαστε ΣΥΜ-ΜΕΤΟΧΟΙ και συνένοχοι για τις πολιτικές και τη χρεοκοπία τους.

Η σωτηρία μας είναι να φύγουν ΟΛΟΙ και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ τους.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα