«Αγωνιστική Παρέμβαση» Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης: Κριτική στη ΔΑΣ/ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης, παράταξης στο σωματείο των εργαζομένων στο δήμο της Πετρούπολης

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε όλοι πως η κοινωνία στενάζει από το πρόβλημα της ανεργίας και τα συνεπακόλουθά της. Το θέμα της αλληλεγγύης είναι επιτακτικό όσο ποτέ άλλοτε.

Μέσα στον εργασιακό μας χώρο, πολλά αναπάντεχα προβλήματα προκύπτουν σε οικογένειες συναδέλφων που χρήζουν αρωγής.

Παρά ταύτα όμως το ταξικό εργοδοτικό προεδρείο της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) εισηγήθηκε εκδρομή στην Αράχωβα – Δελφούς με όλα τα έξοδα πληρωμένα (μεταφορές, εισιτήρια μουσείου, καφέδες, παϊδάκια στην Αράχωβα κ.α.) για τις 27 Νοέμβρη. Διαφωνήσαμε κάθετα και προτείναμε τα λεφτά να δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο, γιατί είναι πρόκληση για την κοινωνία, αλλά η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή.

Η ημερομηνία βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνουν εκλογές, υπηρεσιακών συμβουλίων. Το ίδιο είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου. Ζητήσαμε να μεταφερθεί η ημερομηνία για μετά τις εκλογές και απορρίφθηκε.

Εν ολίγοις κάθε φορά που θα έχουμε εκλογές αυτοί θα κάνουν προεκλογικό αγώνα με φαγοπότια χρησιμοποιώντας τα λεφτά του σωματείου. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα πιέζουν και εργαζόμενους να συμμετάσχουν για να δείξουν μαζικότητα.

Έτσι έκανε προεκλογικά ρουσφέτια και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας “λεφτά υπάρχουν” και μετά μας έλεγε “μαζί τα φάγαμε”. Σε τι διαφέρουν οι πολιτικές τους;

Αυτό που τους νοιάζει δεν είναι ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι άνεργοι. Τους νοιάζει να μαζεύουν ψήφους με οποιοδήποτε τρόπο. Αν ο τρόπος είναι πέρα από κάθε δεοντολογία και ηθικές αρχές, είναι ψιλά γράμματα. Τις αρχές του πολιτικού ήθους τις έχουν απεμπολήσει προ πολλού, σπιλώνοντας την ιστορία του σωματείου μας.

Ο ταξικός χαρακτήρας του σωματείου Πετρούπολης έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο σε όλα τα σωματεία ΟΤΑ της επικράτειας.

Τα μόνα που έχουν απομείνει από την αγωνιστική και υποδειγματικά ηθική ιστορία του παρελθόντος, είναι η ταμπέλα και τα λάβαρα. Αλλά και αυτά για να έχουν αξία πρέπει τα χέρια που τα κρατάνε να τα τιμούν!!!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,284ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα