Αγωνιστική απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΓΔΣ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οι κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το έγκλημα στα Τέμπη συνεχίζονται. Ο ΦΣ του Τμήματος Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών ήταν ένας από τους πρώτους που πήρε απόφαση για 3ήμερη κατάληψη και συμμετοχή στις διαδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας (8-9 Μαρτίου). Την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο ΦΣ του ΤΓΔΣ έκανε νέα γενική συνέλευση όπου υιοθετήθηκε η πρόταση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας* για συνέχιση των κινητοποιήσεων με την μορφή νέας 3ήμερης κατάληψης και συμμετοχής στις διαδηλώσεις της 12ης και της 16ης Μαρτίου και κάλεσμα προς τους υπόλοιπους ΦΣ του ΠΘ να πάρουν ανάλογες αγωνιστικές αποφάσεις και να συγκροτήσουμε δημοκρατικό Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων. Όταν πραγματοποιήθηκε η ΓΣ η ΓΣΕΕ δεν είχε ακόμη προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία, κάτι που περιλαμβάνεται στα αιτήματα του ΦΣ προς τα εργατικά σωματεία. Ακολουθεί το πλαίσιο που ψηφίστηκε στη ΓΣ και φωτογραφίες από το κατειλημμένο κτίριο του ΠΘ στην οδό Γκλαβάνη στο Βόλο. 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΤΟΥ ΤΓΔΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10/3/2023

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί!

Οι κινητοποιήσεις στις 8 Μαρτίου ήταν ιστορικές! Η προχθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο ήταν μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Αυτός ο λαϊκός ξεσηκωμός ήταν η απάντηση στο έγκλημα που έγινε στα Τέμπη. Ήταν όμως και ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόρριψης της πολιτικής που ιδιωτικοποιεί τα πάντα, τις μεταφορές, το νερό, την υγεία, την παιδεία, την ίδια την φύση.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές συμμετείχαμε ενεργά στις συγκεντρώσεις της 8ης και 9ης Μαρτίου και δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία πως δε συμβιβαζόμαστε με τις δήθεν «ανεξάρτητες επιτροπές διερεύνησης». Ωστόσο είναι χρέος μας να μην επαναπαυτούμε έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για ασφάλεια, αξιοπρεπείς συνθήκες στις μετακινήσεις, στην υγεία και στην εκπαίδευση.

Επίσης είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τη μάχη που οφείλουμε να δίνουμε ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, η οποία οδήγησε στον θάνατο τον 27χρονο Βασίλη Μάγγο το καλοκαίρι του 2020.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΓΔΣ Στο πλαίσιο της κατάληψης του τμήματός μας στο κτίριο της Γκλαβάνη, αποφασίσαμε να επέμβουμε…

Δημοσιεύτηκε από ΦΣ Τμήματος Γλωσσικών & Διαπολιτισμικών Σπουδών στις Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023

Απαιτούμε:

 • Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας: ηγεσία υπουργείου μεταφορών, διοίκηση ΟΣΕ, διοίκηση Hellenic Trains, εργολαβικές εταιρίες που πληρώνονταν για συμβάσεις-έργα που δεν παρέδιδαν.
 • Τα τρένα να λειτουργήσουν ξανά μόνο εφόσον κρίνουν οι εργαζόμενοι/ες στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα ασφάλειας.
 • Να επιστρέψει το σύνολο του ΟΣΕ στο Δημόσιο και να λειτουργήσει κάτω από το δημοκρατικό έλεγχο και διαχείριση των ίδιων των εργαζομένων.
 • Παραίτηση της κυβέρνησης και άμεση προκήρυξη εκλογών. Να αποδοθούν διαχρονικά οι ευθύνες.

Ο φοιτητικός σύλλογος του ΤΓΔΣ αποφασίζει:

 • Συμμετοχή στη συγκέντρωση-διαδήλωση το Σάββατο 11/03 στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας και κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης στα Δικαστήρια την Τετάρτη 15/3 στις 9:00 για την υπόθεση της δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου.
 • Συμμετοχή στην φοιτητική-μαθητική-εργατική συγκέντρωση την Κυριακή 12/03 στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας.
 • Συνέχιση του αγώνα με δεύτερο κύκλο καταλήψεων Τρίτη-Πέμπτη 14-16/03 στον θόλο και στο κτίριο της Γκλαβάνη με την υποστήριξη και των υπολοίπων ΦΣ.
 • Συμμετοχή και στήριξη στις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πρέπει να καλέσουν άμεσα σε 24ωρη Γενική Απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.
 • Κάλεσμα σε φοιτητική συγκέντρωση στον θόλο την Πέμπτη 16/03 στις 12:00.
 • Καλούμε τους υπόλοιπους ΦΣ να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις και να συγκροτήσουμε δημοκρατικό Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων αποτελούμενο από εκλεγμένους αντιπροσώπους από κάθε ΦΣ. Συγκρότηση Συντονιστικού ΦΣ την Τετάρτη 15/3, 6μμ Θόλος.
 • Έκδοση των αποφάσεων του Συλλόγου μέσω δελτίου τύπου.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σημείωση
Το Ξεκίνημα συμμετέχει στην Αγωνιστική Πρωτοβουλία η οποία έχει 3 στις 5 έδρες στο ΔΣ. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα