Αγώνας ενάντια στο Νόμο για την Αξιολόγηση

Παραδοσιακά πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε όλες τις σχολές της Αθήνας γίνονται οι πρώτες συνελεύσεις της χρονιάς. Έτσι έγινε και φέτος και κυρίαρχο ζήτημα αναδείχτηκε το ν/σ για την αξιολόγηση, τα ΙΔΒΕ και το διεθνές ελληνικό πανεπιστήμιο, του οποίου η συζήτηση ξεκινάει στη βουλή στις 5 Δεκέμβρη με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τις 22/12. Στις συνελεύσεις αυτές πλην της συμμετοχής των συλλόγων στον 3ήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου δεν πάρθηκαν αποφάσεις για συγκεκριμένες κινητοποιήσεις ενάντια στο ν/σ, κάτω και από το βάρος της εξεταστικής αλλά και της έλλειψης ουσιαστικής ενημέρωσης για το περιεχόμενο του νόμου.

Επειδή όμως το νέο πολυ-νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει και το φοιτητικό κίνημα οφείλει να απαντήσει δυναμικά, την επόμενη περίοδο πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένα βήματα στις σχολές. Κατ’ αρχήν το πρώτο και αρκετά σημαντικό είναι η φοιτητική αριστερά αντί να παίζει μπουνιές μεταξύ της όπως συνέβη στο Πολυτεχνείο και στη Γεωπονική, να προσπαθήσει να τα βρει, ώστε από κοινού να ενημερωθούν οι φοιτητές και μέσα από κοινά πλαίσια στις γενικές συνελεύσεις να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τα ζητήματα της αύξησης των δαπανών για την παιδεία -ενόψει και της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2004- και της απόσυρσης του νόμου για την αξιολόγηση, στα οποία όλοι συμφωνούν, μπορούν να αποτελέσουν την κοινή βάση των κινητοποιήσεων.

Επιπλέον πρέπει επιτέλους να υπάρξει κοινός φοιτητικός (τοπικός και πανελλαδικός) συντονισμός των γενικών συνελεύσεων και να μην επαναληφθούν τα σκηνικά με τα κατ’ όνομα συντονιστικά, είτε της ΚΝΕ είτε των ΕΑΑΚ, που στην ουσία απομαζικοποιούν τους αγώνες αφού γίνονται απλά για να καταγράψει "κουκιά στο σακί της" η κάθε μία παράταξη.

Αποφεύγοντας λοιπόν τα λάθη του παρελθόντος τις αμέσως επόμενες μέρες και με τη λήξη της εξεταστικής:

– Πρέπει, σε όσες σχολές γίνεται, να γίνει ένας γύρος γενικών συνελεύσεων που να αποφασίσουν κινητοποιήσεις ενάντια στο ν/σ.

– Οι κινητοποιήσεις αυτές πρέπει να κλιμακώνονται σταδιακά με πορείες, αποχές, προειδοποιητικά κλεισίματα των σχολών, τόσο με τη ψήφιση του ν/σ στη βουλή, όσο και μετά από αυτή στην προοπτική της ανατροπής του.

– Τέλος στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση, οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να συντονιστούν με την ΠΟΣΔΕΠ αλλά και με τους υπόλοιπους κλάδους της εκπαίδευσης ώστε να συγκροτηθεί ένα πλατύ και αγωνιστικό πανεκπαιδευτικό μέτωπο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα