Αγλαΐα Κυριακού – 40% και 4 έδρες η νεοδημιούργητη ΑΕΠΑ!

Στις εκλογές για το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το νεοδημιούργητο, ενωτικό αριστερό σχήμα «Aγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή», Α.Ε.Π.Α, στο οποίο δραστηριοποιείται το Ξεκίνημα, πήρε το 40 % των ψήφων και έκλεξε 4 έδρες.
Παραθέτουμε στη συνέχεια ανακοίνωση της ΑΕΠΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Oι εργαζόμενοι αντέδρασαν ηχηρά απέναντι στη συμβιβασμένη συνδικαλιστική παράταξη ΔΗ.ΣΥ

Οι εργαζόμενοι έδωσαν μια σημαντική επιτυχία στην παράταξη της Α.Ε.Π.Α  η οποία τάχθηκε υπέρ ενός σωματείου που θα αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων προασπίζοντας τα συμφέροντα τους . 

Η Α.Ε.Π.Α με 120 ψήφους έφτασε στο ποσοστό 40%, καταλαμβάνοντας  4 έδρες στο ΔΣ. Με την ΑΕΠΑ εξελέγησαν ο Ζαρκαδούλας Γιώργος, η Αλιφιέρη Μαρία, η Ραφτογιάννη Βίκυ και η Καζολέα Ελένη, καταλαμβάνοντας στη συγκρότηση του ΔΣ και τη θέση του Γεν. Γραμματέα η Αλιφιέρη Μαρία. 

Οι εργαζόμενοι τιμώρησαν τη παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας, ΔΗΣΥ, (πρώην ΠΑΣΚΕ) αφού έχασε δύο από τις επτά έδρες που κατείχε. Η ΔΗΣΥ  εισέπραξε τη δυσφορία των εργαζομένων, καθώς η ίδια ευθύνεται που το σωματείο ήταν ανύπαρκτο την προηγούμενη περίοδο. Οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα ότι θέλουν ένα σωματείο που να αναδεικνύει τα προβλήματά τους και συλλογικά να παλεύει για την επίλυσή τους, πέρα από παραγοντισμούς και λογικές ιδιοτέλειας.

Η ΔΗΣΥ προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους ότι είναι μια  ανεξάρτητη  κίνηση για να  εκμεταλλευτεί τις ελπίδες και ανάγκες τους, Είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε τους εργαζόμενους ότι οι όποιες υποσχέσεις τους θα πέσουν στο κενό. Η επίθεση στην Υγεία και οι μνημονιακές πολιτικές την επομένη περίοδο θα οδηγήσουν τα νοσοκομεία  σε υπολειτουργία και διάλυση και τους εργαζόμενους όμηρους και διαθέσιμους (μέσω της «αξιολόγησης») ανά πάσα στιγμή, ενώ η ΔΗ.ΣΥ δε πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους που μας στήριξαν και μας έδωσαν αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα!

Η Α.Ε.Π.Α αναλογιζόμενη τις ευθύνες της, υπόσχεται στους εργαζόμενους ότι θα παλέψει ώστε το σωματείο, να είναι ανοιχτό στους εργαζόμενους, ανοιχτό στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) με έγκαιρη ανάρτηση της ημερήσιας διάταξης, έτσι ώστε όποιος επιθυμεί, να μπορεί να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις. Οι δε αποφάσεις των ΔΣ για όλα τα θέματα να ανακοινώνονται ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και διάλογος.

Επίσης βασική μας επιδίωξη είναι η συνεργασία με άλλα σωματεία ή παρατάξεις που έχουν τους ίδιους στόχους και επιθυμούν να αντιπαλέψουν με συντονισμένο τρόπο τις πολιτικές των μνημονίων και της διάλυσης της δημόσιας  υγείας, προκειμένου κανένα νοσοκομείο και κανένας εργαζόμενος που θα χτυπηθεί την επόμενη περίοδο να μη μείνει μόνος του!

Επόμενος σταθμός, οι εκλογές του κοινού υπηρεσιακού συμβουλίου των νοσοκομείων Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία που θα διεξαχθούν στις 5 Απριλίου 2014.

Θέλουμε εκπροσώπους στο υπηρεσιακό συμβούλιο που θα λειτουργούν με αξιοκρατία και διαφάνεια, συλλογικά και θα λογοδοτούν στους εργαζόμενους. Που θα προασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και θα αγωνίζονται ενάντια σε αντιλαϊκούς νόμους που τον υποσκάπτουν, όπως αυτός της «αξιολόγησης».

Λέμε ΟΧΙ σε εκπροσώπους που θα καλλιεργούν την απάθεια, και θα είναι προσκολλημένοι στον παραγοντισμό και την συνδιοίκηση.

Το μήνυμα των εκλογών είναι ηχηρό

Πάλη, αντίσταση, ανατροπή!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα