Α. ΚΟΛΤΖΟΣ: ΕΡΤ. Πιο απαραίτητη από ποτέ

Δημοσιεύουμε άρθρο που έστειλε στο site μας ο σ. Απόστολος Κόλτζος 

Αυτές τις μέρες η νέα ελληνική κυβέρνηση αλλά κυρίως η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με τελεσίγραφα και απειλές που στόχο έχουν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με οικονομικό στραγγαλισμό. Θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ αλλά και της ΕΚΤ, μαζί με μια σειρά άλλων ξένων ηγετών, μας υπενθυμίζουν κάτι που είναι γνωστό στους περισσότερους αλλά μάλλον όχι και τόσο κατανοητό. Οτι όποια χώρα θέλει να παραμείνει σε αυτήν την οικονομίστικη και μονεταριστική ένωση, χωρίς ψήγμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, θα πρέπει να υποτάσσει τις επιθυμίες,τις ανάγκες και τις αποφάσεις του λαού της και θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες της ένωσης αυτής,κανόνες που φτιάχτηκαν απο τους ισχυρούς υπέρ των ισχυρών.

Για κάτι τέτοιες στιγμές είναι χρήσιμη μια αληθινά Δημόσια Τηλεόραση. Μια τηλεόραση με κοινωνική αποστολή την ανεπηρέαστη και αντικειμενική αλλά και ταξικά μεροληπτική υπέρ των εργαζομένων ενημέρωση, μακριά απο πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις. Εδώ και μέρες μια τέτοια τηλεόραση θα έπρεπε να προβάλει διάφορα ντοκιμαντέρ για την οικονομική-ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και όχι μόνο. Εξαιρετικά ντοκιμαντέρ όπως το CATASTROIKA,το DEΒTOCRACY και το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε του πολύ καλού δημοσιογράφου, Άρη Χατζηστεφάνου, που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια. Επίσης ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου όπως το ΑGORΑ, στο οποίο αποτυπώνεται γλαφυρά και ωμά η ελληνική κρίση των τελευταίων 5 ετών, αλλά και άλλες εξίσου όμορφες προσπάθειες άλλων δημιουργών που στόχο είχαν να αναδείξουν το τεράστιο πρόβλημα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης  και των αντιθέσεων της, η ακραία δηλαδή νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ και της ΕΚΤ που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη και σαν σκοπό έχει την περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση των αδύναμων κοινωνικών τάξεων προς όφελος του Κεφαλαίου.

Δυστυχώς σήμερα στη θέση της Δημόσιας τηλεόρασης υπάρχει ενα μόρφωμα το οποίο δημιουργήθηκε στους σκοτεινούς διαδρόμους της μνημονιακής-νεοφιλελεύθερης εξουσίας και συνεχίζει να μας εξοργίζει με την παρουσία του, παρόλη την εμφανή-αναγκαστική στροφή της  προς τις κυβερνητικές θέσεις.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζητάμε την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τον πραγματικά δημόσιο, κοινωνικό και αυτoδιαχειριζόμενο χαρακτήρα που κράτησαν και κρατούν ηρωικά για παραπάνω απο ενάμιση χρονο οι άδικα απολυμένοι εργαζόμενοι της. Η ανάγκη ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα λειτουργεί απο την κοινωνία για την κοινωνία ειναι επιβεβλημένη. Για να νικήσει η κοινωνία και όχι οι εκ-βιαστές της.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα