Η εκπαιδευτικός Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στα καθήκοντά της, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά να κάνει δεκτή την αίτηση προσωρινής αναστολής της αργίας που της είχε επιβληθεί. Η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη για ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα.
Η Χρύσα Χοτζόγλου, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας και μέλος των «Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών», τέθηκε σε δυνητική αργία στις 5 Μάρτη του 2025 με απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη.
Η απόφαση του Εφετείου αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη για τους εκπαιδευτικούς. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καθώς αγώνας για να ακυρωθεί η αργία και να δικαιωθεί η Χρύσα Χοτζόγλου δεν έχει τελειώσει. Όπως και ο αγώνας για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις των εκπαιδευτικών.









![[ΒΙΝΤΕΟ] Παρουσίαση θέσεων και εκλογικής πρότασης της Πρωτοβουλίας για μια Νέα Ενωτική και Ανατρεπτική Αριστερά](https://xekinima.org/wp-content/uploads/2026/10/856325005_1543330837835168_2617246691707503068_n-100x70.jpg)


