Σκάνδαλο Κεφαλογιάννη: μας θέλουν χαλιά να μας πατάνε

Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε άλλη μία εξοργιστική πρόκληση απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία που μετρά τα έξοδα του μήνα, που βλέπει τον μισθό να εξανεμίζεται και να μην αρκεί για να καλύψει βασικές ανάγκες. Το Υπουργείο Τουρισμού και η Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη αποφάσισε να ανακαινίσει το γραφείο της με κόστος 86.557,03 ευρώ, «για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών». Μόνο τα δύο χαλιά που παρήγγειλε η Υπουργός κόστισαν 18.000€ στο κρατικό ταμείο! Λίγες μέρες αργότερα, ήρθε να προστεθεί στα παραπάνω η είδηση ότι ενόψει του ταξιδιού της στην Ιαπωνία (το οποίο συνολικά θα κοστίσει 80.000 ευρώ) η Υπουργός ξόδεψε κοντά στις 56.000 ευρώ για δώρα στην πριγκίπισσα της χώρας! 

Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις στην παιδεία και την υγεία έχουν πιάσει κόκκινο. Στην παιδεία γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων για να γλιτώσουμε υποτίθεται λίγες χιλιάδες ευρώ. Και φυσικά υπάρχουν τάξεις – κοντέινερ, τεράστιες ελλείψεις καθηγητών κα. Η κατάσταση στη δημόσια υγεία δεν είναι διαφορετική: σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα την εξάντληση των εργαζομένων και τις ατελείωτες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις, κλπ. Αυτή είναι πλέον η κανονικότητα, την οποία ο Υπουργός Υγείας μας καλεί να χωνέψουμε γιατί «αν προσλάβουμε γιατρούς θα χρεοκοπήσει η χώρα» όπως δήλωσε πρόσφατα στη ΔΕΘ.

Φυσικά η περίπτωση της Όλγας Κεφαλογιάννη δεν είναι πρωτοφανής. Είναι μια ακόμη περίπτωση υπουργού που σπαταλά χρήματα από τα δημόσια ταμεία για να ικανοποιήσει τα ακριβά γούστα της τάξης της. Τέτοιου είδους δαπάνες μας δείχνουν απλά μια ακόμη πλευρά της αλαζονείας των εκπροσώπων του συστήματος, οι οποίοι ζουν σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Θυμόμαστε επίσης τα 20.000 ευρώ που ξόδεψε ο Πατούλης για μια πολυθρόνα, τα 6.000 ευρώ για τα λουλούδια του Αυγενάκη, ή τα 12.000 ευρώ που ξόδεψε για μια κοπή βασιλόπιτας ο Βορίδης.  

Για τους εργαζόμενους/ες οι συμβουλές και οι προτροπές είναι να κόψουμε τον ένα καφέ, να κάνουμε staycation αντί για διακοπές, να αφήνουμε ανοιχτό τον φούρνο ή την πόρτα του μπάνιου για να ζεσταθούμε και να συγκατοικήσουμε για να μας βγαίνει πιο φτηνό το νοίκι. 

Η πραγματικότητα καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί ευημερίας (σε κάποιο μακρινό σύμπαν…). Σύμφωνα με τη Eurostat στην Ελλάδα το 2023 το 26% του πληθυσμού βρισκόταν στο όριο της φτώχειας. Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναφέρει ότι το 2023 τουλάχιστον 1 στα 5 παιδιά βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας.

Το ποσό για «ανανέωση του εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υποδομών» του Υπουργείου Τουρισμού που βγήκε από τα δημόσια ταμεία ήταν πάνω από 86.000 ευρώ. Όπως αναφέρει ο πατέρας δύο εκ των θυμάτων των Τεμπών, Νίκος Πλακιάς, με ένα τέτοιο ποσό θα μπορούσε να διορθωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης στα τραίνα και θα μπορούσε να αποτραπεί η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που κόστισε την ζωή σε 57 άτομα. 

Οι προτεραιότητες που βάζει η κυβέρνηση και τα στελέχη της είναι ξεκάθαρες, κυνικές και ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία. Η μόνη χρησιμότητα που έχουμε για αυτούς είναι να είμαστε… χαλί να μας πατάνε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,278ΥποστηρικτέςΚάντε Like
989ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
430ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα