Θεσ/νίκη, 21/9: Συγκέντρωση & πορεία γειτονίας στον «Γαλαξία»

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Γαλαξία»

Ο αγώνας για να μην τσιμεντοποιηθεί οικόπεδο
στο Πάρκο Γαλαξία συνεχίζεται!

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαλαξία συνεχίζει τον αγώνα για να μην τσιμεντοποιηθεί ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στο πυκνοκατοικημένο 5ο διαμέρισμα του Δ. Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Καρακάση και Ζεμπελίου που εδώ και χρόνια προορίζονταν για κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, οι προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις δεν έκαναν τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση, το οικόπεδο επέστρεψε στους ιδιοκτήτες, πουλήθηκε σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία και πλέον έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για κατασκευή πολυώροφης πολυτελούς οικοδομής – μεγαθηρίου.

Τη Δευτέρα 26/8 το πρωί μπήκε στο οικόπεδο φαγάνα για να κόψει τα δέντρα και τους θάμνους, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Η προχειρότητα και η βιασύνη του εργολάβου ήταν τέτοια που έκοψε και δέντρα που ανήκαν σε διπλανό δημοτικό οικόπεδο, με αποτέλεσμα να φάει πρόστιμα – τα οποία βέβαια μπροστά στα κέρδη που αναμένεται να έχει θα είναι «ψίχουλα». Οι πρώτες εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η όχληση της γειτονιάς αλλά και του 88ου Δημοτικού Σχολείου είναι τεράστια!

Ως Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαλαξία εντείνουμε τη δράση μας με ενημερωτικές παρεμβάσεις, με συναντήσεις για τον συντονισμό του αγώνα, αλλά κινούμαστε και σε νομικό επίπεδο στην κατεύθυνση του να μπλοκαριστεί αυτό το καταστροφικό έργο.

Με τα προπαρασκευαστικά έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη, η μάχη βρίσκεται σε ένα δύσκολο και κρίσιμο σταυροδρόμι. Γι’ αυτό καλούμε όλη τη γειτονιά να στηρίξει τον αγώνα που δίνει η Πρωτοβουλία Κατοίκων και όλο και περισσότεροι πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις και τις διαμαρτυρίες!

  • Να παύσει άμεσα η ισχύς της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία Θεσσαλονίκης.
  • Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να εκπονήσουν μελέτη για τις συνέπειες που θα έχει η ανέγερση μιας τέτοιας της οικοδομής δίπλα σε πάρκο και σχολεία.
  • Να επαναχαρακτηριστεί το οικόπεδο ως κοινόχρηστος χώρος – χώρος πρασίνου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
  • Εάν δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξει ανταλλαγή (προφανώς σε θέση και με όρους που δεν θα υποβαθμίζουν την εκεί γειτονιά). Αυτό δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια, αλλά πιέζοντας δημόσια τον εργολάβο ότι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όλη η πόλη είναι ενάντια στα σχέδιά του – γι’ αυτό ζητούμε κι απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει ρητή απόφαση-ψήφισμα.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα παραπάνω με κάθε μέσο, σε συντονισμό και με άλλες πρωτοβουλίες κατοίκων που παλεύουν ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των γειτονιών τους.

Συγκέντρωση & πορεία γειτονίας:
Σάββατο 21/9, 11 π.μ. – Καρακάση & Ζαμπελίου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,277ΥποστηρικτέςΚάντε Like
990ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
430ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα