9+1 λόγοι για να διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτέμβρη.

Ανακοίνωση του "Ξ"

Στις 6 Σεπτέμβρη, ο Καραμανλής θα κάνει την καθιερωμένη πρωθυπουργική ομιλία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Θα μας πει πως η πολιτική του είναι καταπληκτική και πρέπει να υποστηρίζουμε. Εμείς πρέπει να διαδηλώσουμε μαζικά για να καταγγείλουμε αυτόν και την πολιτική του. Οι λόγοι είναι πολλοί.

1ον:Ακρίβεια

Ο μισθός τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας. Πολλοί ζούμε με δανεικά, παρότι έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο τα έξοδά μας. Την ίδια στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας μας αυξάνει τα κέρδη του με ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανεβάζοντας καθημερινά τις τιμές των προϊόντων. Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και χτύπημα των καρτέλ και των μονοπωλίων.

2ον:Φοροεπιδρομή

Τα φορομπηχτικά μέτρα που εξήγγειλε ο Αλογοσκούφης, αλλά και αυτά που έρχονται (νέοι φόροι σε τσιγάρα, ποτά, καύσιμα), θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το ήδη μικρό εισόδημα των φτωχότερων στρωμάτων. Το μεγάλο κεφάλαιο και πάλι θα τη γλιτώσει, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα, πάλι θα πληρώσουν το μάρμαρο. Απαιτούμε σκληρή φορολογία στο κεφάλαιο, μείωση της έμμεσης φορολογίας που βαραίνει τους εργαζόμενους.

3ον:Ολυμπιακή

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την Ολυμπιακή και να παραδώσει τις αερομεταφορές στους ιδιώτες. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ακριβές και λιγότερο ασφαλείς πτήσεις για την κοινωνία. Απολύσεις για τους σημερινούς εργαζόμενους. Χειρότερες εργασιακές σχέσεις για τους αυριανούς εργαζόμενους. Η ευθύνη για την κατάσταση της Ολυμπιακής βαραίνει αποκλειστικά τα κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

4ον:ΟΣΕ

Τα ίδια ισχύουν και για τον ΟΣΕ. Αφού για χρόνια τον έχουν αφήσει στο έλεός του και τον έχουν απαξιώσει τώρα θέλουν να τον πουλήσουν. Απαιτούμε: καμιά ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής, εθνικοποίηση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς (πλοίων, λεωφορείων κοκ). Διαχείριση τους από την κοινωνία και τους εργαζόμενους σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

5ον:Ασφαλιστικό

Χαμηλότερες συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, «αξιοποίηση» (βλ. ληστεία) των αποθεματικών από το κεφάλαιο και προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Αυτά προώθησε η κυβέρνηση με τον αντι-ασφαλιστικό νόμο της Πετραλιά. Αυτά προωθεί τώρα επιτιθεμένη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

6ον:Ιδιωτικά πανεπιστήμια

Η κυβέρνηση προχώρησε στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών μέσα στο καλοκαίρι, μετατρέποντάς τα σε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κι αυτό παρότι το Φοιτητικό και Πανεπιστημιακό κίνημα σταμάτησαν την αναθεώρηση του άρθρου 16 πριν 1,5 χρόνο. Απαιτούμε δημόσια-δωρεάν παιδεία για όλους!

7ον:Γενιά των 700ευρώ

Έτσι ονομάζουν τους σημερινούς 20άριδες και 30άριδες. Την πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Με 500-600-700ευρώ το μήνα, υπό το φόβο της απόλυσης, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, πολλές φορές χωρίς ένσημα και ασφάλιση, κάνοντας 2 δουλειές για μια ζωή. Αυτό το μέλλον δεν μπορούμε να το δεχτούμε!

8ον:Σκάνδαλα

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και ενώ μας ζητάνε όλο και περισσότερες θυσίες αυτοί οι κύριοι «τρώνε με δέκα μασέλες». Ο κατάλογος ατελείωτος…ομόλογα, Siemens, ΟΤΕ, Παυλίδης για να θυμηθούμε μόνο τα πρόσφατα. Δεν είναι κάποιοι «λίγοι» οι διεφθαρμένοι. Είναι όλο το σύστημα σάπιο και σε αυτό συμμετέχουν και τα δυο μεγάλα κόμματα όπως απέδειξε το σκάνδαλο της Siemens.

9ον:Περιβάλλον

Καθημερινά σε κάθε γωνιά της χώρας το περιβάλλον και η υγεία μας θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους και η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Αυτή ευθύνεται για τις περσινές ανυπολόγιστες καταστροφές των πυρκαγιών, για τη τσιμεντοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου για την ασυλία όσων ρυπαίνουν νερό, γη και αέρα.

10ον:Η άνοδος της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας μαζί με την επανεμφάνιση της αριστεράς είναι η μόνη διέξοδος σε αυτή την κατάσταση. Η άνοδος της αριστεράς ήδη δημιουργεί νέες συνθήκες αμφισβήτησης του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή με την αριστερή και ενωτική του πρόταση.

Για αυτούς και άλλους χίλιους λόγους σας καλούμε να διαδηλώσετε στη Θεσσαλονίκη μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και το Ξεκίνημα το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα