…ο Κωνσταντόπουλος, το βιολί του…

Παρότρυνση για σύγκλιση ΠΑΣΟΚ- Αριστεράς από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ

Παρότρυνση για «σύγκλιση» ΠΑΣΟΚ- Αριστεράς έκανε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος με αφορμή την παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Κ. Λαλιώτη.

Ο Λαλιώτης στην παρουσίαση του καινούριου του βιβλίου (Δευτέρα 14 Γενάρη) με τίτλο& “Πυξίδα – το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ…” έκανε λόγο για την προοπτική μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας μέσα από μία συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την «άλλη Αριστερά», εννοώντας βασικά τον ΣΥΝ, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα και προεκλογικά. Είπε πως αυτή είναι η μόνη διέξοδος για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και τη διέξοδο από την κρίση, στην οποία βρίσκεται.

Περισσότερο σαφής από τον Λαλιώτη, και πιο κατηγορηματικός υπέρ αυτής της προοπτικής, όμως, ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος.

Ο Κωνσταντόπουλος υποστήριξε πως ο σημερινός εκλογικός νόμος δίνει τη δυνατότητα για τη διαμόρφωση ενός ευρύτατου εκλογικού σχήματος που θα περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής ανανεωτικής Αριστεράς και των νέων ριζοσπαστικών κινημάτων, χωρίς να θυμίζει αποκλειστικά καμιά από αυτές. Επίσης υποστήριξε πως ο εκλογικός νόμος δίνει την δυνατότητα για ένα νέο πρόσωπο που θα διεκδικήσει την εξουσία, αφού έχει προηγηθεί προετοιμασία και ένα πρόγραμμα που από τη μία θα ξεπερνά τα βάρη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τις αγκυλώσεις της αριστεράς, την λογική των τακτικισμών και των ανταγωνισμών. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος και της αναδιάταξης των συσχετισμών, ενώ «αναρωτήθηκε» μήπως οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις επιβάλουν τομές με εκείνες του 1974 όταν εγκαταλείφθηκε η Ένωση Κέντρου και ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ ή όταν εγκαταλείφθηκε η ΕΡΕ και ιδρύθηκε η Ν.Δ.

Με άλλα λόγια τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πέφτει ενώ ο ΣΥΝ (και γενικά η αριστερά) εκτινάσσεται στις δημοσκοπήσεις, δείχνοντας πως επιτέλους ο κόσμος βγάζει συμπεράσματα από τη χρεοκοπία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αναζητώντας λύσεις προς τα αριστερά, ο Ν. Κωνσταντόπουλος θεωρεί πως ο ΣΥΝ πρέπει να προσφέρει χέρι βοήθειας και σανίδα σωτηρίας στο ΠΑΣΟΚ.

Μήπως βρίσκεται σε λάθος κόμμα;

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα