“Στείλτε τη λάσπη στην Εκάλη!”

Στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στη χωματερή των Άνω Λιοσίων προανήγγειλε ο ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ότι θα μεταφερθεί η λυματολάσπη της Ψυτάλλειας. Με αυτή την απόφαση αναίρεσε την προηγούμενη δήλωσή του για τη μεταφορά της λάσπης στα λατομεία Μουσαμά που βρίσκονται πίσω από την Πετρούπολη. Όμως το πρόβλημα παραμένει.

Η λυματολάσπη της Ψυτάλλειας έχει φτάσει στους 150,000 τόνους, και κινδυνεύει να καταρρεύσει μολύνοντας όλον τον Σαρωνικό.

Όμως δεν αποτελεί λύση η απόθεση της στην ήδη επιβαρημένη και υποβαθμισμένη Δυτ.Αττική.

Ο Σουφλιάς δήλωσε ότι πρώτα θα επεξεργάζεται με την μέθοδο της εδαφοποίησης (θα γίνεται δηλ. σαν στεγνό έδαφος) και ότι κάτι τέτοιο θέλει 2-3 ώρες ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται 2 ημέρες. Άρα οι κάτοικοι της Δ. Αττικής θα αναγκαστούν να ζήσουν με τη δυσοσμία της λάσπης που τα καλοκαίρια λόγω καύσωνα θα γίνεται ακόμα πιο έντονη.

Σε όλο αυτό το ζήτημα οι δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής και τοπικοί φορείς αντέδρασαν λέγοντας συγκεκριμένα ότι δεν πρόκειται να δεχτούν ούτε ένα κιλό λάσπης και ότι αφού είναι ακίνδυνη να την πάνε στην Εκάλη….

Το πιο σημαντικό βέβαια σε όλα αυτά είναι η κινητοποίηση των ίδιων των κατοίκων στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες είναι ούτως ή άλλως οι πιο υποβαθμισμένες στην Αθήνα. Ήταν οι πιέσεις των κατοίκων που ανάγκασαν τους δημάρχους να κρατήσουν κάθετη στάση ενάντια στη μεταφορά της λυματολάσπης στα Άνω Λιόσια και για αυτό είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι που πρέπει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις ξεπερνώντας τις διαθέσεις των δημάρχων.

Γιώργος Γρίσπος

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα