8-9 Φλεβάρη: 48ωρη Ναυτεργατική Απεργία

Ύστερα από πρόταση 4 ναυτεργατικών σωματείων (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ), το ΔΣ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) προκήρυξε 48ωρη Πανελλαδική απεργία για τις 8 και 9 Φλεβάρη, με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), στη συνάντηση της ΠΝΟ επισημάνθηκε η αδιάλλακτη στάση των εφοπλιστικών οργανώσεων οι οποίες είτε αρνούνται την διαπραγμάτευση των Συμβάσεων, είτε κωλυσιεργούν για την ανανέωση τους. Από την άλλη κυβέρνηση – ΥΕΝ συνεχίζουν και κλιμακώνουν την επίθεση τους ενάντια στους Ναυτεργάτες και τα δικαιώματα τους.

Η ΠΕΝΕΝ κάνει ξεκάθαρο ότι η κυβερνητική πολιτική στη Ναυτιλία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την οποία η οικονομική-ενεργειακή και εφοδιαστική κρίση φορτώνεται στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Τονίζει επίσης ότι η συγκεκριμένη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες πετυχημένες απεργίες και καλεί τους Ναυτεργάτες να συμμετέχον μαζικά, έτσι ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα σε εφοπλιστές και κυβέρνηση ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τα αιτήματα πάλης:

  • Υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, λύση στα θεσμικά και κλαδικά μας αιτήματα.
  • Κατάργηση των αντιναυτεργατικών νόμων 4150/2013, 4714/2020, 4770/2021…
  • Δουλειά σε όλους τους Ναυτεργάτες, ουσιαστικές αυξήσεις των επιδομάτων σε όλους τους ανέργους.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αυτοτέλεια σε: ΝΑΤ – ΚΕΑΝ – Ταμεία Προνοίας και Οίκο Ναύτη.
  • Εκδημοκρατισμός ΠΝΟ – Σωματείων, της Ναυτικής νομοθεσίας και του επαγγέλματος.
  • Άμεσα μέτρα για την προσέλκυση νέων στο επάγγελμα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα