6η συνάντηση μελών και στελεχών της CWI στην Λατινική Αμερική

Λίγο έξω από το Σάο Πάολο στη Βραζιλία έγινε ανάμεσα στις 22 και 27 Γενάρη η πιο μεγάλη και πιο ενθουσιώδεις μέχρι σήμερα συνάντηση μελών και στελεχών της CWI από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Συνολικά 160 σύντροφοι /σσες συμμετείχαν στις συζητήσεις. Οι βασικές συζητήσεις αφορούσαν την πορεία της διεθνούς κρίσης και τον αντίκτυπό της στην λατινοαμερικανική ήπειρο. Αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της μείωσης των ρυθμών ανάπτυξης της Κίνας και πώς αυτός ο παράγοντας διαμορφώνει μια νέα κατάσταση στην λατινική Αμερική. Ειδικές αναφορές έγιναν επίσης στα εκρηκτικά γεγονότα και τις γενικές απεργίες στην Αργεντινή καθώς και στο κλίμα νεολαίας που αναπτύχθηκε την περίοδο των Μεξικανικών προεδρικών εκλογών.

Από τα σημαντικά πολιτικά θέματα στα οποία στάθηκε η συνάντηση ήταν η άνοδος της απήχησης του P-SOL (Κόμμα για το Σοσιαλισμό και την Ελευθερία, στο οποίο συμμετέχει σαν συνιστώσα η οργάνωση «Επαναστατικός Σοσιαλισμός», τμήμα της CWI στη Βραζιλία) καθώς και η απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών της Βολιβίας, COB, να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου εργατικού/αριστερού κόμματος στη χώρα.

Ειδικές συζητήσεις (επιτροπές) έγιναν για τις εξελίξεις στην Χιλή τη Βραζιλία τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή κλπ στις οποίες συζητήθηκαν και τα καθήκοντα με τα οποία είναι αντιμέτωπα τα τμήματα της CWI.

Η συνάντηση έκλεισε σε εξαιρετικό κλίμα, υψηλού ηθικού και αυτοπεποίθησης για την επιβεβαίωση των ιδεών του μαρξισμού στην εποχή που διανύουμε και για το χτίσιμο των δυνάμεων του επαναστατικού σοσιαλισμού στην ήπειρο της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα