Από τη δράση μας

Στηρίξτε την λαχειοφόρο του Antinazi Zone για το 2023!

Φέτος συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ιστορικής σημασίας νίκη που κατάφερε το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Στις 7 Οκτώβρη του 2020, έξω από το περικυκλωμένο από τις δεκάδες χιλιάδες αντιφασιστών και αντιφασιστριών Εφετείο, πανηγυρίσαμε την καταδικαστική απόφαση που έστειλε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Όπως όμως ξέραμε και τότε, η μάχη ενάντια στοn φασισμό δεν τελείωσε με μια καταδικαστική απόφαση.

Ήδη από πέρσι, οι φασίστες όλων των αποχρώσεων προσπαθούν να κάνουν επανεμφάνιση. Το 2021 είχαμε τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και τις φασιστικές επιθέσεις στον Εύοσμο και το Νέο Ηράκλειο. Φέτος η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου διοργάνωσε πανελλαδική φιέστα στις Θερμοπύλες, οι Έλληνες του Κασιδιάρη πορεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχαμε και τον «πατέρα» του φασισμού στην Ελλάδα Κ. Πλεύρη να χαιρετάει ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο μπροστά στη Μάγδα Φύσσα και την επίθεση 15 ακροδεξιών έξω από σχολείο στο Μαρούσι. Και όλα αυτά αποτελούν απλά την κορυφή του παγόβουνου στην προσπάθεια των φασιστών να αφήσουν πίσω τους την καταδίκη για εγκληματική οργάνωση και να εκμεταλλευτούν ξανά την απελπισία που προκαλούν οι κρίσεις που περνάει το σύστημα.

Ε λοιπόν δεν θα τους αφήσουμε! Οι πολύ μαζικές κινητοποιήσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στέλνουν το μήνυμα πως το «ποτέ ξανά φασισμός» δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά ένα ιστορικό συμπέρασμα για το κίνημα.

***

Σε αυτή τη συγκυρία το Antinazi Zone ξεκινά την ετήσια λαχειοφόρο αγορά που στόχο έχει να υποστηρίξει οικονομικά τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές δράσεις μας για την επόμενη περίοδο.

Όλα τα τελευταία χρόνια ήμασταν παρόντες σε όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες του αντιφασιστικού κινήματος. Έξω από τα δικαστήρια για την καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα, στις καμπάνιες αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Συμμετείχαμε δραστήρια στον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και βοηθήσαμε αποφασιστικά να προχωρήσει η καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι». Διατηρούμε το site antinazizone.gr με συνεχή ενημέρωση για τα ζητήματα του φασισμού και το αντιφασιστικό κίνημα. Διοργανώνουμε κάθε χρόνο το αντιφασιστικό/αντιρατσιστικό κάμπινγκ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, παίρνουμε μέρος στα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ και οργανώνουμε ενημερωτικές εκστρατείες και εκδηλώσεις. Τέλος, διοργανώνουμε τα φεστιβάλ Art against Fascism σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή και συμβολή καλλιτεχνών και νεολαίας. 

Παρά τις μικρές και μεγάλες νίκες του αντιφασιστικού κινήματος, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε γιατί ο κίνδυνος του φασισμού παραμένει όσο παραμένουν οι αιτίες που τον γεννούν. 

***

Απευθυνόμαστε στους φίλους και υποστηρικτές του Antinazi Zone, στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που πιστεύουν ότι συλλογικότητες σαν τη δική μας έχουν να παίξουν ρόλο και να συμβάλουν σε αυτόν τον αγώνα. Και τους ζητάμε να μας στηρίξουν και με αυτό τον τρόπο.

Η λαχειοφόρος αγορά θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 14 Γενάρη 2023 και κληρώνει μια σειρά δώρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι προσφορές υποστηρικτών και φίλων. Συγκεκριμένα:

Tablet Samsung Galaxy Tab A7 (2020) 10.4΄΄ Full HD (με οκταπύρηνο επεξεργαστή, μνήμη 32GB, RAM 3GB)

Smartwatch Huawei Watch GT 2 Sport Stainless Steel 46mm Αδιάβροχο με Παλμογράφο και GPS

2-3 διανυκτερεύσεις στα Λαγκάδια Αρκαδίας για 2 έως 6 άτομα στο Γκιλέρι eco & design Residences
(www.gileri.gr) *

3 διανυκτερεύσεις στην Άνδρο, για 2 ή 3 άτομα, στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων «Ραστώνη» που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Ανεμόμυλοι στη Χώρα της Άνδρου (rastoni-andros.gr) *

4 διανυκτερεύσεις στη Λεπτοκαρυά Πιερίας για 4 άτομα σε εξοχικό διαμέρισμα *

2 πακέτα βιβλίων αξίας 50 ευρώ το καθένα.

1 πακέτο βιβλίων από τις «Ακυβέρνητες Πολιτείες»

Ο κάθε λαχνός κοστίζει 1 ευρώ και μπορείτε να τους προμηθευτείτε είτε από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Antinazi Zone, είτε μετά από επικοινωνία με τα παρακάτω τηλέφωνα, είτε από την σελίδα μας στο facebook «Antinazi Zone».

Αθήνα: 6947388847

Θεσσαλονίκη: 6932714175

Βόλος: 6973322182

Μυτιλήνη 698 694 0109

Τέλος, μπορείτε να προμηθευτείτε λαχνούς μέσω paypal (με χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας – πληροφορίες θα βρειτε στο site του Antinazi Zone) και στη συνέχεια να μας ενημερώσετε μέσω e-mail στο [email protected] για να σας στείλουμε τους λαχνούς σας.

*Οι διανυκτερεύσεις αφορούν στην τουριστική περίοδο 2023 και γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων των «Μαχητικών & Ελεύθερων»

Τσάντες για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών των «Μαχητικών & Ελεύθερων». Μπορείτε να τις βρείτε στις βδομαδιάτικες εξορμήσεις που οργανώνουμε σε μια σειρά πόλεις, σε πορείες και άλλες κινητοποιήσεις ή στέλνοντάς ένα μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Μαχητικές και Ελεύθερες».

Θεσ/νίκη, Τετάρτη 9/11: Απεργιακή Κουζίνα

Τετάρτη 9 Νοέμβρη

Μετά την πορεία… γύρω στις 13:00

στον χώρο ΤΑΚΙΜ (Κατούνη 25, 4ος όροφος)

Απεργία στη Μαλαματίνα: Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εξορμήσεις

Την ώρα που η απεργία στη Μαλαματίνα συνεχίζεται, παράλληλα πραγματοποιείται εκστρατεία ενημέρωσης για τη μάχη που δίνουν οι απεργοί εργαζόμενοι προκειμένου ο αγώνας αυτός να απλωθεί στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Με τη σημαντική συμμετοχή αλληλέγγυου κόσμου έχουν γίνει εκδηλώσεις και παρεμβάσεις τόσο στα Ανατολικά όσο και στα Δυτικά της πόλης, ενώ ήδη προγραμματίζονται οι επόμενες δράσεις και σε άλλες γειτονιές.

Στα πλαίσια της εκστρατείας, την Τρίτη 25/10 πραγματοποιήθηκε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση στήριξης της απεργίας στη Μαλαματίνα στο Κέντρο Πολιτισμού στη  Τούμπα, στην οποία συμμετείχαν 50 άτομα.

Ο Γιώργος Λιάκας, Γραμματέας του σωματείου, έκανε το άνοιγμα στη συζήτηση. Παρουσίασε τα αιτήματα των απεργών και αναφέρθηκε στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που δέχονται καθημερινά από οργανώσεις, σωματεία αλλά και μεμονωμένους πολίτες. Επίσης, κατήγγειλε την ανάλγητη στάση της διοίκησης της εταιρείας, η οποία καταπατά κάθε έννοια δικαίου και την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ στο εργοστάσιο, που επί της ουσίας λειτουργούν ως ιδιωτική security της εταιρείας. Τέλος, αναφέρθηκε στα σχέδια που έχουν για το επόμενο διάστημα με βασικό σταθμό την Γενική Απεργία της 9ης Νοέμβρη και το κάλεσμα για απεργιακή φρουρά έξω από το εργοστάσιο.

Στην συζήτηση συμμετείχαν αρκετές οργανώσεις της Αριστεράς, ενώ δυστυχώς «έλαμψε διά της απουσίας του» το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

Ως «Ξεκίνημα» στην τοποθέτηση μας τονίσαμε την σημασία του αγώνα για το σύνολο της εργατικής τάξης και δώσαμε έμφαση στα ενωτικά του χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας το σωματείο των εργαζομένων στην Μαλαματίνα έχει καταφέρει να συνενώσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Αριστεράς και του κινηματικού κόσμου της πόλης. Επίσης, αναλύσαμε την ανάγκη να υπάρξει ενωτική, μαζική, μαχητική διαδήλωση στις 9 Νοεμβρίου με επικεφαλής τους και τις  απεργούς στη Μαλαματίνα. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο εργατικό κίνημα της πόλης. Στο ζήτημα της έμπρακτης στήριξης του αγώνα προτείναμε τη δημιουργία Επιτροπής Αλληλεγγύης Τούμπας των απεργών στην Μαλαματίνα.

Πετυχημένες δράσεις των «Μαχητικών και Ελεύθερων» στη Μυτιλήνη

Πολύ πετυχημένη ήταν η εξόρμηση και το μοίρασμα κειμένου από τις «Μαχητικές και Ελεύθερες Μυτιλήνης» την Πέμπτη 27 Οκτώβρη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το κείμενο που μοιράστηκε είχε θέμα τον βιασμό της 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας από αστυνομικούς αλλά και την αστυνομική αυθαιρεσία, το εγκληματικό ΑΤ Ομόνοιας και την ανάγκη ύπαρξης ενός ασφαλούς φορέα για καταγγελίες σεξιστικής και οικογενειακής βίας. 

Υπήρχε πληθώρα συζητήσεων και εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ομάδα και το υλικό μας. Η παρέμβαση διήρκησε σχεδόν 6 ώρες και καθ’ όλη τη διάρκεια υπήρχαν θετικά σχόλια από τους περαστικούς που ενδιαφέρθηκαν, συμφώνησαν ή πέρασαν για να ενισχύσουν οικονομικά τις δράσεις μας, αφού υπήρχε τραπεζάκι με υλικό οικονομικής ενίσχυσης. 

Πολλοί μας γνώριζαν ήδη από την πολυ πετυχημένη προβολή της ταινίας «Persepolis» που διοργανώσαμε την Παρασκευή 7/10 και συμμετείχαν περίπου 30 άτομα. 

Στους χώρους των φοιτητών είναι φανερό ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση αλλά και καλή ενημέρωση στα ζητήματα σεξιστικής βίας, αγανάκτηση και οργή αλλά και διάθεση για αγώνα. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και τον αγώνα ενάντια στην ανοχή και τη συγκάλυψη της πατριαρχικής βίας.

Ανοιχτή συνέλευση Μαχητικών & Ελεύθερων Βόλου, Σάββατο 5/11

Για την οργάνωση μιας μαζικής κινητοποίησης στις 25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Εκατοντάδες περιστατικά βιασμών, κακοποιήσεων, trafficking και γυναικοκτονιών καταγράφονται κάθε χρόνο. Όμως, τα πραγματικά περιστατικά είναι πολύ περισσότερα. Η ανάπτυξη του φεμινιστικού κινήματος έχει δώσει δύναμη σε πολλές γυναίκες – θύματα να σπάνε τη σιωπή. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε όλες και όλοι μαζί, γυναίκες και άντρες, συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και ουσιαστικής στήριξης των θυμάτων της γιατί τα ευχολόγια δεν αρκούν. Την ίδια ώρα χρειάζεται να παλέψουμε για την ανατροπή του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, δηλαδή του καπιταλισμού, που καλλιεργεί και διαιωνίζει την πατριαρχία από την οποία πηγάζει η έμφυλη βία.

Σε προσκαλούμε στη συνέλευσή μας με θέμα τη σημερινή κατάσταση αναφορικά με την έμφυλη βία και την οργάνωση μιας μαζικής και μαχητικής κινητοποίησης στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, στις 6μμ, στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος», στο ισόγειο του Θόλου. 

Η κινηματογραφική Λέσχη «Jeanne Moreau», στον χώρο «Rosa Parks»

Στην Αθήνα από την Κυριακή 6/11 και κάθε Κυριακή (εκτός απροόπτου) ξεκινάνε οι συναντήσεις της κινηματογραφικής Λέσχης «Jeanne Moreau», στις 6.00 μ.μ., στον χώρο «Rosa Parks» (Αιόλου 68-70, 3ος όροφος). 

Κινηματογραφική Λέσχη «Jeanne Moreau»

Η νεοσύστατη λέσχη μας ξεκινά με σκοπό την καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας. Φιλοδοξεί να φέρει κοντά όσους/όσες αγαπούν την 7η Τέχνη! Στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας βλέπουμε ταινίες ενώ έπειτα τις συζητάμε παρέα. Οι προβολές γίνονται με προτζέκτορα κάθε Κυριακή στις 6.00 μμ.

Τις προβολές προλογίζει ο Γιώργος Κόρρας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός κινηματογράφου. Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο ψυχαγωγίας, πολιτισμού και προβληματισμού με αφορμή τον κινηματογράφο. Όλοι και όλες ευπρόσδεκτοι. 

Έναρξη: Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στις 6.00 μ.μ.

Χώρος: Αιόλου 68-70, 3ος όροφος, αίθουσα «Rosa Parks».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα