500 εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ξεκινούν επίσχεση εργασίας!

Δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα το πρωί στην είσοδο του Σισμανόγλειου ξεκινώντας την επίσχεση εργασίας που αποφάσισε η γενική μας συνέλευση τις προηγούμενες μέρες. 500 συνολικά εργαζόμενοι (χωρίς τους γιατρούς) υπέγραψαν και συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας.

Το ηθικό είναι πολύ ψηλό και η αποφασιστικότητα έκδηλη στα πρόσωπα των εργαζομένων. Η διάθεση όλων είναι να μην υποχωρήσουμε αν δεν πάρουμε τα δεδουλευμένα τριών μηνών που μας οφείλει η διοίκηση.

Στην συνέχεια ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε το σωματείο.

 

Νίκος Μαλίνογλου
μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων

 

____________

Σωματείο εργαζομένων Σισμανόγλειου Νοσοκομείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωστοποιούμε ότι κατόπιν της ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων – πλην ιατρών – που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου του 2010, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας, αποφασίσαμε να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες:

Η πλειοψηφία των εργαζομένων του Νοσοκομείου, πάνω από 500 εργαζόμενοι, βρίσκονται από σήμερα 4/6/2010 σε Επίσχεση Εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα 3μηνών για άμεση καταβολή οφειλών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών, αργιών και υπερωριών ( από τον Φεβρουάριο του 2010 έως και τον Απρίλιο του 2010).

 

Απόφαση Συνέλευσης

Αποφασίσαμε ομόφωνα, όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε άρρηκτα ενωμένοι σε αυτόν τον αγώνα και σε αυτήν τη μορφή διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας, μιας που παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες.

Κατόπιν τούτου αρχίζουμε από σήμερα 4/6/2010 ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, όπου θα συνεχιστεί έως της οριστικής καταβολής -κατάθεσης των οφειλών μας στην τράπεζα.

Καλούμε την Διοίκηση του νοσοκομείου μας,  και κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει, ώστε να προστατευθεί τις μέρες Γενικής Εφημερίας το νοσοκομείο, δεδομένου ότι ο αριθμός των εν υπηρεσία εργαζομένων θα είναι ανεπαρκής.

Σε αυτόν  τον ξεκάθαρα δίκαιο αγώνα μας, σας θέλουμε όλους αρωγούς και συμπαραστάτες.

Ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόηση όλων των ασθενών μας και των πολιτών.

Πασχίζουμε για ασφαλή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα