30 Μάη – 1 Ιούνη: Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την μετανάστευση στην Αθήνα

Οι κυβερνήσεις θα μιλούν για τους μετανάστες

Εμείς θα είμαστε εκεί με τους μετανάστες!

Από 30 Μάη ως 1 Ιούνη θα γίνει διάσκεψη στην Αθήνα του Συνδέσμου Γενικών Διευθυντών Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GDISC). Σ’ αυτή τη διάσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 32 κράτη απ’ όλη την Ευρώπη. Από ελληνικής πλευράς την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Υπουργείο εσωτερικών και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η YRE είχε προτείνει εδώ και καιρό στους διοργανωτές της αντιρατσιστικής πορείας της 10ης του Φλεβάρη (65 οργανώσεις), το να τεθεί επόμενος στόχος –πολιτικός και χρονικός- στις κινητοποιήσεις των μεταναστών. Η όξυνση των προβλημάτων, η απόλυτη ανασφάλεια για τους παλιότερους μετανάστες και τη δεύτερη γενιά, η ύπαρξη μεγάλου αριθμού ανθρώπων που θέλουν να νομιμοποιηθούν και δεν τους επιτρέπεται, η οικονομική αφαίμαξη, η μηδενική παροχή ασύλου, και το απύθμενο θράσος της κυβέρνησης, δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα από την σκοπιά του μαζικού κινήματος –ελλήνων και μεταναστών.

Οι ετήσιες πορείες μεταναστών, με την μορφή ενός επετειακού αντιρατσισμού, δεν είναι αρκετές.

Ήδη πάνω από 200.000 μετανάστες ζουν εδώ νόμιμα για περισσότερα από 5-10 χρόνια, μαζί με τα παιδιά της δεύτερης γενιάς, αποτελούν ένα δυναμικό που ασφυκτιά!

Όλοι οι τελευταίοι νόμοι για τους μετανάστες της κυβέρνησης της Ν.Δ., ήταν ένα σοκ γι’ αυτό το δυναμικό. Οι άδειες παραμονής μεγαλύτερης διάρκειας (5ετία-10ετία) έχουν δυσκολότερες προϋποθέσεις από τις ετήσιες ή διετείς! Με πιο ακριβά παράβολα (900 ευρώ!!), με απαίτηση να πάνε σε ειδικά σχολεία για 2-3 χρόνια και να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις!! Η οικογενειακή άδεια παραμονής απαιτεί ετήσιο εισόδημα που ξεκινά από τα 13 χιλ. ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών τη στιγμή που έχουν όλοι πολύτεκνες οικογένειες! Ενώ για τα παιδιά τους –ακόμα και τα γεννημένα εδώ- οι νόμοι τα βλέπουν ως δύο φορές ξένα!

Η YRE και το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, έχοντας την συμφωνία του Κυριακάτικου Σχολείου και της ΔΕΑ, κάλεσε σε σύσκεψη την Παρασκευή 30 Μάρτη βασικές μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, για να τους προτείνει την από κοινού εκστρατεία και διοργάνωση πορείας την Πέμπτη 31 Μάη στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την μετανάστευση και άλλες δραστηριότητες ώστε να μετατρέψουν τις 3 μέρες της Συνόδου σε ένα τριήμερο δράσης, συζήτησης, εναλλακτικής πρότασης.

___________________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής