Τετάρτη 30/8, Συζήτηση: Οι πολλαπλοί αποκλεισμοί της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύουμε κάλεσμα του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα)

O άξονας της κοινωνικής πολιτικής και κοινοτικής αλληλεγγύης του Ανάποδου Προγράμματος είναι ψηλά στην ατζέντα της Πόλης Ανάποδα. Είναι απαραίτητη μια ολοκληρωμένη ανάλυση του τι συμβαίνει σε επίπεδο Δήμου, ποιες οι υφιστάμενες πολιτικές και τι ελλείψεις υπάρχουν καθώς και το πως θα αρθρωθεί ένα αντιπρόταγμα κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης υπό ένα πρίσμα εντοπιότητας. 

Δεν μπορεί να λείπει από αυτή την ανάλυση το πώς οι προωθούμενες πολιτικές και τα μέτρα στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού έχουν αποδιαρθρώσει και αποδιοργανώσει πλήρως τις δομές/υπηρεσίες στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ελάχιστου διχτυού ασφαλείας για τα πλέον ευάλωτα άτομα, πολλές φορές λειτουργώντας και οι ίδιες αποθαρρυντικά προς τους ωφελούμενους ή ακόμα και ενισχύοντας τους πολλαπλούς αποκλεισμούς που βιώνουν. 

Ένα άλλο ζητούμενο είναι η διαθεματικότητα, η ικανότητα ενσωμάτωσης πολλαπλών καταπιεσμένων ταυτοτήτων και της ανάδειξης των αιτημάτων τους από τα κάτω ενισχύοντας τις φωνές τους. 

Στο πλαίσιο αυτού προχωρήσαμε σε ανοιχτό κάλεσμα προς Φορείς, Ομάδες και Συλλόγους Ομότιμων της πόλης με την προοπτική πέραν της πρώτης διερευνητικής επαφής  να υπάρξει ενεργή συμβολή στη δημιουργία του άξονα της κοινωνικής πολιτικής του Ανάποδου Προγράμματος.

Ως εκ τούτου και σε συνέχεια των διαβουλεύσεων και των συναντήσεών μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία της εκδήλωσης αυτής, όπου το ίδιο το πάνελ της, θα συγκεφαλαιώνει τα προαναφερθέντα με μια πρόθεση -πέραν του να φανερώσει τα κοινά σημεία και το νήμα που ενώνει τις πολλαπλές καταπιέσεις- να συνεισφέρει στην άρθρωση ενός θετικού αντιπροτάγματος και μια προοπτικής υπέρβασης των υφιστάμενων συνθηκών. 

Ομιλήτριες/τες 

  • Έλλη Μέλλιου →δικηγόρος, μέλος Συλλογικής Εκπροσώπησης Πόλης Ανάποδα
  • Παναγιώτης Σαμπάνης→ Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσε”, Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας και Διαμεσολαβητής της Συνομοσπονδίας
  • Σπυριδούλα Ανδρεάδου → Μητέρα ΑμεΑ, Ενεργός Πολίτης 
  • Ράνια Κούτσου εκπρόσωπος εργαζομένων ΟΒΡΕΠΟΜ
  • Βαλμπόνα Χιστούνα→ Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών “Μητέρα Τερέζα”
  • Δημήτρης Κουκόλης → Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος “Λουδοβίκος Μπράιγ”
  • Φανή Αντωνίου → εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας, μέλος & εκπαιδευτικός του σχολείου Αλληλεγγύης “Οδυσσέας”   
  • Warda Al Κrenawy (Γουάρντα Αλ-Κρεναουι) → μαθήτρια Σχολείου Αλληλεγγύης “Οδυσσέας”
  • Γιάννης Ράπτης → γιατρός, μέλος Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης 
  • Κατερίνα Καλλέργη → μέλος συνέλευσης γυναικών 8ης Μάρτη 

Συντονίζει ο Ιάσων Χατζηγεωργίου, Κοινωνικός Λειτουργός μέλος της Πόλης Ανάποδα 

30/08, 19:00 Θεατράκι στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου 

Η εκδήλωση στο fb εδώ


Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα