2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Δ. Αθήνας

Του Δημήτρη Καρρά

Το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το 2ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Δυτικής Αθήνας, στο θέατρο Πέτρας. Ακολουθώντας τα χνάρια του περσινού φεστιβάλ θα υπάρχουν πολιτιστικά δρώμενα, πολυεθνικές κουζίνες, μεταναστευτικά και ελληνικά συγκροτήματα, συζητήσεις και πολλά άλλα.

Το φεστιβάλ θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα ενότητας, αγώνα και αλληλεγγύης σε όλους εμάς τους κατοίκους των υποβαθμισμένων δυτικών συνοικιών της Αθήνας, σε ντόπιους και μετανάστες.

Κατοικούμε όλοι σε υποβαθμισμένες περιοχές, χωρίς πράσινο, με υψηλό επίπεδο φτώχειας και ανεργίας. Οι περισσότεροι είμαστε (ή σύντομα θα γίνουμε) εργαζόμενοι και γνωρίζουμε την εκμετάλλευση της εκάστοτε εργοδοσίας και την απόλυτη στήριξη που έχει από τις κυβερνήσεις (ασφαλιστικό κτλ.).

Την ίδια ακριβώς μοίρα έχουν και οι μετανάστες. Όλοι έχουμε δυσκολίες και προβλήματα, οι μετανάστες όμως περισσότερα. Αφού ξεπεραστεί το άγχος της απόκτησης των νόμιμων χαρτιών υπάρχει ο κίνδυνος της απέλασης. Επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, την αστυνομική βία και κακομεταχείριση, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με άλλα λόγια: το ρατσισμό!

Και ας μην ξεχάσουμε τους πρόσφυγες. Κυνηγημένους ή διωγμένους από χούντες, πολέμους και πείνα.

Σε αυτό το κλίμα βρίσκουν πεδίο δράσης και φασιστικές συμμορίες όπως η Χρυσή Αυγή με δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες όπως αυτές στο Ρέντη και στο Αιγάλεω.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να παλέψουμε ενάντια στον ρατσισμό, τη φτώχεια, την παγκοσμιοποίηση, τους πολέμους. Για ίσα δικαιώματα σε όλους!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,104ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής