Δυο διαμαρτυρίες για δύο εγκλήματα – «Ευρωπαϊκή Μέρα Δράσης», Θεσσαλονίκη, Σάββατο 22/2

 

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής μέρας αντίστασης», η Επιτροπή αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού οργανώνει ενημερωτική παρέμβαση στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 12μμ.

Την ίδια ημέρα, τα κινήματα No Tav (ενάντια στην κατασκευή υπερταχείας αμαξοστοιχίας στην Val di Susa της Ιταλίας) και Ζad (ενάντια στην κατασκευή δεύτερου αεροδρομίου στη Ναντ της Γαλλίας) καλούν σε αντίστοιχες δράσεις, με σκοπό να ενώσουμε τις φωνές μας. Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι όσο και αν χτυπάνε τους αγώνες μας, όσα ψέματα και λένε για την «ανάπτυξη» που θα φέρει η εξόρυξη χρυσού, εμείς είμαστε περισσότεροι και αποφασισμένοι να κερδίσουμε.

Στα Δυτικά και συγκεκριμένα στην Ευκαρπία, οι κάτοικοι βγαίνουν για μία ακόμα φορά στους δρόμους και καλούν σε πορεία στις 10:30 στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Η πορεία καλείται ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία του ΣΜΑ, αλλά και στην άδεια που πήρε η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ για καύση απορριμμάτων από το ΥΠΕΚΑ. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι κάτοικοι της Ευκαρπίας αγωνίζονται ενάντια στο ΣΜΑ και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Σήμερα, με την καύση απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ, οι συνέπειες θα είναι ακόμα βλαπτικότερες, όχι μόνο για τους κατοίκους της Ευκαρπίας, αλλά για το σύνολο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

Το Ξεκίνημα Θεσσαλονίκης σας καλεί να συμμετέχετε στις διαμαρτυρίες όπου και αν είστε το Σάββατο το πρωί, δυτικά ή κέντρο, ώστε να αγωνιστούμε για τα δάση, την γη, το νερό, για όσα θέλουν να μας στερήσουν στο όνομα του κέρδους.

Οι εκδηλώσεις στο fb:
www.facebook.com/events/534303540002096/
www.facebook.com/events/1437704109799001/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα