29/4: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 21 αγωνιστές της Ευκαρπίας που δικάζονται

Στις 29/4, 21 κάτοικοι της Ευκαρπίας δικάζονται με κατασκευασμένες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια του κινήματος ενάντια στην κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) δίπλα στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, με στόχο την τρομοκράτησή του. Το «Δίκτυο 50 Συλλόγων» (φορείς και συλλογικότητες που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στο ΣΜΑ) καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 21 την Τετάρτη 29/4, κατά τη διάρκεια της δίκης

Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής του γιγάντιου Σ.Μ.Α. (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ

«Η τρομοκρατία συνεχίζεται με τη δίκη 21 αγωνιστών παρά τη δικαίωση των θέσεων του Δικτύου 50 – Κάλεσμα για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις»

Οι τελευταίες εξελίξεις, βλέπε περιβαλλοντική βόμβα του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και προβληματικός περιφερειακός σχεδιασμός, ισοπεδώνουν το χάρτινο οικοδόμημα του ΦΟΔΣΑ (πρώην συνδέσμου ΟΤΑ Θεσ/νικης) και δικαιώνουν τον πολύχρονο αγώνα μας.

Οι αποτυχημένες πολιτικές αποφάσεις των αρμόδιων διοικούντων στο ΦΟΔΣΑ, αλλά και η «ευθυνοφοβία» των δημάρχων της πόλης να εφαρμόσουν την Ορθή Διαχείριση των Απορριμμάτων (Ο.Δ.Α.) εδώ και χρόνια, έχουν επιφέρει ένα τεχνητό αδιέξοδο.

Η αλήθεια είναι ολοφάνερη. Η άστοχη και αναχρονιστική κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας, διαιωνίζουν το πρόβλημα, καθυστερώντας την Ο.Δ.Α., καθώς ούτε θα μειώνονται τα απορρίμματα, αλλά ούτε ανακύκλωση ή κομποστοποίηση μπορεί να γίνει. Το μόνο που θα παράγει είναι σύμμεικτο «σκουπίδι» που θα οδηγείται για ταφή ή καύση που τόσο πολύ ο ΦΟΔΣΑ και ο ΤΙΤΑΝ  Ευκαρπίας λιγουρεύονται.

Στον αντίποδα, η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ συνεχίζεται. 21 συμπολίτες μας δικάζονται στις 29 Απριλίου, με τη ψευδή και συκοφαντική κατηγορία της άσκησης σωματικής βίας. Δεκάδες ακόμη κλήσεις για δίκες έχουν ήδη έρθει στα χέρια πολιτών για το Νοέμβριο του 2015.  Δυστυχώς η εργολάβος εταιρεία απολαμβάνοντας τις ευλογίες του ΦΟΔΣΑ και των δημάρχων της  Θεσσαλονίκης, αναγκάζει τους πολίτες – εξιλαστήρια θύματα, δια μέσου του εισαγγελέα να «σέρνονται»  στα δικαστήρια με ψευδείς κατηγορίες, κρυφοκοιτάζοντας την πιθανή αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης του έργου.

Καλούμε όλους τους συλλόγους και τους πολίτες που μας βοηθούν  εδώ και χρόνια να ανταποκριθούν στο νέο κάλεσμα για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Την Δευτέρα 27 Απριλίου δίνουμε το παρόν στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – κάλεσμα του δικτύου στις 19:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, για να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις ενόψει της δίκης, αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον και προσβλέπουν  την οριστική ακύρωση της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου  δίνουμε δυναμικό παρόν για την αθώωση των 21 συμπολιτών μας, από τις 9 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ζητούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

Α) να σταματήσει οριστικά τις εργασίες στο ΣΜΑ Ευκαρπίας, όπως έλεγε και προεκλογικά, συμβάλλοντας στην ακύρωση της κατασκευής του.

Β) να κάνει διάβημα προς τον αρμόδιο εισαγγελέα να σταματήσει οριστικά το «κυνήγι» των πολιτών με επαναλαμβανόμενες δίκες για τις οποίες έχουν ήδη αθωωθεί δεκάδες άλλοι με τις ίδιες αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες.

Γ) να κάνει ανάκληση της άδειας καύσης απορριμμάτων που πήρε ο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας από την προηγούμενη κυβέρνηση,  επιβάλλοντάς του να αναπλάσει επιτέλους το ταλαιπωρημένο περιβάλλον της περιοχής από τις δράσεις του. (προεκλογική δέσμευση)

Δ) να προχωρήσει στη διερεύνηση πολιτικών και τυχόν ποινικών ευθυνών σε όσους σχεδίασαν και υπερασπιστήκαν με κάθε μέσο αυτά τα έργα, εξανεμίζοντας τεράστιους οικονομικούς πόρους. Πρέπει επιτέλους κάποιοι πολιτικοί να τιμωρηθούν και όχι χωρίς λόγο οι πολίτες.

Ε) να προχωρήσει άμεσα σε εθνικό σχεδιασμό και σε νέους περιφερειακούς σχεδιασμούς για την Ο.Δ.Α. με τη λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης

Ο αγώνας συνεχίζεται

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής