26-27 Μάη: 1ο Αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride

Ισμήνη Καραφίνα

 

Στις 26 και 27 Μαΐου διοργανώνεται το «Radical Pride» το 1ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride για τις Διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙΑ+ και την Απελευθέρωση Φύλου και Σεξουαλικότητας. Το διήμερο περιλαμβάνει εκδηλώσεις, προβολές, αλλά και πορεία το Σάββατο 27 Μαΐου στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

18342663_1888800888074416_8876704257353551892_n

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη, έχει εδώ και καιρό περάσει στα χέρια οργανώσεων που κεκλεισμένων των θυρών αποφασίζουν για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ, ενώ την ίδια ώρα δέχονται χορηγίες από επιχειρήσεις, προξενεία κλπ.

Η συνέλευση του Radical Pride, που πλέον λειτουργεί περίπου δύο χρόνια, έθεσε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της ανάγκης ενός Pride που θα οργανώνεται μέσω συλλογικών αποφάσεων, θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θα έχει σύνδεση με τα υπόλοιπα κινήματα της πόλης. 

Η ύπαρξη όμως δύο διαφορετικών Φεστιβάλ δε βοηθάει στο να αναδειχθεί η μαζικότητα των ΛΟΑΤ+ ατόμων στους δρόμους, υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδέψει ένα κομμάτι των ΛΟΑΤ+ ατόμων που δεν θα καταλάβουν τους λόγους ύπαρξης δύο διαφορετικών Φεστιβάλ, ενώ γενικά η λογική του μικρότερου αλλά «καθαρού» ιδεολογικά Φεστιβάλ είναι μια λανθασμένη λογική γιατί καταλήγει να ελκύει πολύ μικρούς αριθμούς ιδεολογικά συγγενών ατόμων, στερώντας έτσι από οποιοδήποτε κίνημα το στοιχείο της μαζικότητας.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να στηριχθεί το νέο αυτό εγχείρημα για να ακουστούν οι ριζοσπαστικές φωνές μέσα στο ΛΟΑΤ+ κίνημα. Για αυτόν τον λόγο, το «Ξ» καλεί τους/ις φίλους/ες και συντρόφους/ισσες του να συμμετέχουν στο διήμερο, όπου και εμείς θα βρισκόμαστε με τραπεζάκι και υλικό.

 

Η ιστοσελίδα: http://ourpride.gr/

Στο fb: https://www.facebook.com/ourpridethess/?fref=ts

Το κάλεσμα: http://ourpride.gr/2017/05/19/our-radical-pride/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα