25,12% το ψηφοδέλτιο ΑΣΥ–ΑΠ, στις εκλογές για Υπηρεσιακά Συμβούλια του υπουργείου Εργασίας

Του Νίκου Μποσινάκου,
μέλους ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας
www.asy-yeka.blogspot.com

Επιβεβαίωση της δυναμικής ανόδου των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων καταγράφηκε στις εκλογές για Υπηρεσιακά Συμβούλια στο Υπουργείο Εργασίας (8.12.2012). Συγκεκριμένα, το ενωτικό ψηφοδέλτιο Ανοικτής Συνέλευσης Υπαλλήλων – Αυτόνομης Πρωτοβουλίας συγκέντρωσε 25,12% των ψήφων και έχασε τη δεύτερη έδρα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στην κλήρωση, καθώς ισοψήφισε με τη ΔΑΚΕ.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής (καθώς και τα αντίστοιχα του 2010):

Ψήφισαν : 760 από τους 1043, Άκυρα: 54, Λευκά: 89, Έγκυρα: 617

  • ΠΑΣΚ: 241 ψήφοι, 39,06% – 1 έδρα  (Το 2010, 469 ψήφοι και 66,06%)
  • ΔΑΚΕ: 155 ψήφοι,  25,12% – 1 έδρα (Το 2010, 241 ψήφοι και 33,94%)
  • Ενωτικό Ψηφοδέλτιο (ΑΠ – ΑΣΥ): 155 ψήφοι, 25,12%
  • Μεμονωμένος Υποψήφιος υποστηριζόμενος από το ΠΑΜΕ:  66 ψήφοι, 10,70%

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Α.Σ.Υ αύξησε κατά 20 τις ψήφους τις σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Ιούνη για το ΔΣ του Συλλόγου, παρά το γεγονός ότι λόγω τυπικών κωλυμάτων στο ψηφοδέλτιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν συμπεριλήφθηκε υπάλληλος από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, στις οποίες εργάζονται το 75% των ψηφισάντων.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά που σε εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Υπουργείο Εργασίας, συμμετείχαν παρατάξεις εκτός ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και στο νήμα δεν έγινε εφικτό το σπάσιμο της κυριαρχίας τους.

Συνολικά, οι δυνάμεις της αριστεράς, ΑΣΥ-ΑΠ και ΠΑΜΕ, συγκέντρωσαν το 35,82% των ψήφων και τίθεται εύλογα το θέμα της διερεύνησης πιθανών συνεργασιών ­– τουλάχιστον σε επίπεδο κινηματικών και άλλων δράσεων.

Η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων εκφράζει μια νέα αντίληψη για τον συνδικαλισμό με αιχμή την μαχητική δράση, την ενεργοποίηση περισσότερων συναδέλφων και την ανατροπή κατεστημένων συντεχνιακών, παλαιοδιοικητικών πρακτικών. Ωστόσο, οι αντιστάσεις και οι εξαρτήσεις, όπως σε όλο το Δημόσιο τομέα, είναι ισχυρές και οι μηχανισμοί συνεχίζουν σε σημαντικό βαθμό να αυτοσυντηρούνται παρά την κατάρρευση των κομμάτων-προστατών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).

Το επόμενο διάστημα ωστόσο θα γίνει απολύτως προφανής η ανάγκη για μαζική, συντονισμένη, προληπτική και μαχητική δράση όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να υπερασπίσουν όχι απλώς το εισόδημα και τις θέσεις εργασίας τους, αλλά το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς τους, δηλαδή την παροχή δημοσίων αγαθών. Σε αυτό τον αγώνα η Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων από το μετερίζι του Υπουργείου Εργασίας, θα είναι παρούσα…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα