25ο Camping Antinazi Zone-YRE, 27 Ιούλη με 5 Αυγούστου – Μια μεγάλη αντιρατσιστική βουτιά

Από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο μας ραντεβού εναλλακτικών αυτοοργανωμένων διακοπών, αυτή τη φορά στο κάμπινγκ Ροβιές στη Βόρεια Εύβοια.

Η εμπειρία όσων έχουν έρθει σε προηγούμενα κάμπινγκ ήταν μοναδική – και φέτος, για άλλη μια φορά, θα περάσουμε εξαιρετικά καλά, θα συζητήσουμε και θα ανταλλάξουμε απόψεις για όσα μας ενδιαφέρουν, θα ακούσουμε συναυλίες, θα δούμε ταινίες, θα παίξουμε και θα βοηθήσουμε όλοι και όλες μαζί ώστε αυτή η διοργάνωση να μας μείνει, για μια ακόμη φορά, αξέχαστη.

Το πρόγραμμα του κάμπινγκ είναι πολύ πλούσιο και προσπαθεί να δώσει μια γεύση σε όσους/ες μας γνωρίζουν για το πώς είναι ο κόσμος για τον οποίο παλεύουμε. Αυζητήσεις για κοινωνικά, πολιτικά και άλλα θέματα, εργαστήρια, προβολές, βιβλιοπωλείο, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, party, συναυλίες, και πολλά άλλα μας περιμένουν και φέτος. Μπορεί κάποιος/α να τα παρακολουθήσει όλα, μπορεί να παρακολουθήσει κάποια, μπορεί και λίγα, αλλά το σίγουρο είναι πως περνάμε καλύτερα στις διακοπές μας όταν τις διοργανώνουμε εμείς και τους δίνουμε το περιεχόμενο που τους αξίζει.

Το φετινό πρόγραμμα των συζητήσεων θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου 28 Ιούλη, με την κουβέντα με τίτλο «Ακροδεξιά, νεοναζί, προσφυγική κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ποια η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος;» με παρέμβαση στην συζήτηση αγωνιστών από άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ το τελευταίο Σάββατο 4 Αυγούστου θα γίνει συζήτηση με θέμα «Τι θα τα κάνουμε τόσα σκουπίδια;», με αφορμή τα κινήματα που έχουν αναπτυχθεί την τελευταία χρονιά γύρω από το ζήτημα, στο Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, από την Αττική ως την Κέρκυρα, που αναπτύσσονται σημαντικά κινήματα γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Φυσικά δεν θα λείπουν οι συζητήσεις για το γυναικείο ζήτημα και τα γυναικεία κινήματα των τελευταίων χρόνων, για περιβαλλοντικά ζητήματα, για το ΛΟΑΤ κίνημα, για τα εργασιακά, αλλά και ιστορικά θέματα όπως τα 50 χρόνια από τον Μάη του ’68 ή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ και την επικαιρότητα των ιδεών του σήμερα.

Παράλληλα θα γίνουν και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως εργαστήριο πρώτων βοηθειών την Κυριακή 29 Ιουλίου και εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας το Σάββατο 4 Αυγούστου. Θα λειτουργήσει παιδικό στέκι όπως κάθε χρόνο, αλλά και παιχνίδια για «μεγάλους» και διοργάνωση Antifa 3 on 3 Basketball!

Τα βράδια θα γίνουν συναυλίες με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική αλλά και beach party στην παραλία. Το Σάββατο 28 Ιουλίου θα έχουμε βραδιά με ρεμπέτικα, σμυρναίικα και παλιά λαϊκά τραγούδια με τους Ikitelli και την Τετάρτη 1 Αυγούστου παραδοσιακή μουσική από την Λουκία Γκαρδιακού (ακορντεόν- φωνή) και την Χριστίνα Κυπρίδου (μπεντίρ-φωνή). Και βέβαια προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ όπως το Παγόβουνο του Μάνου Παπαδάκη για τον σεξισμό και την έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία, που άφησε αίσθηση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των συζητήσεων, συναυλιών και δραστηριοτήτων μπορείτε να το δείτε στο site του «Ξ» και του Antinazi Zone.

Παιδικό στέκι

Κατά τη διάρκεια του 25ου κάμπινγκ, θα λειτουργήσει παιδικό στέκι για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Εκεί, τα παιδιά θα γνωριστούν μεταξύ τους και θα διασκεδάσουν με πολλούς τρόπους. Θα αλληλοεπιδράσουν, θα παίξουν παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια, θα δημιουργήσουν, θα έρθουν σε επαφή με ανακυκλώσιμα υλικά κλπ. Τα μικρότερα, θα ακούσουν αφηγήσεις παραμυθιών, θα ζωγραφίσουν με φυσικά και τεχνητά υλικά και θα ψάξουν μαζί με τα μεγαλύτερα τον ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ.

Παράλληλα, θα υπάρχουν προβολές επιλεγμένων παιδικών ταινιών. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε τέλεια ανεξαρτήτως ηλικίας!

First Aid / Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, αποκατάσταση της αναπνευστικής και της καρδιακής λειτουργίας. Οι πρώτες βοήθειες διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους. Δεν είναι υποχρέωση αλλά μπορεί να σώσει μια ζωή. Ένα πολύ χρήσιμο εργαστήριο την Κυριακή 29 Ιουλίου από τον Γιάννη Αργυράκη (EANx Instructor), εκπαιδευτής κατάδυσης με εξειδίκευση στην κατάδυση με Nitrox.

Εκπτώσεις στα ΚΤΕΛ για τους συμμετέχοντες στο 25ο κάμπινγκ

Όσοι και όσες δεν θα ταξιδέψουν με τις οργανωμένες αναχωρήσεις από Αθήνα-Θεσσαλονίκη για το κάμπινγκ, και θα μετακινηθούν μόνοι τους, μπορούν να έχουν έκπτωση 50% στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Εύβοιας. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν κάνει δήλωση συμμετοχής στο κάμπινγκ ώστε να δοθεί το όνομά τους στα πρακτορεία. Υπάρχει ένα όριο συμμετοχής που είναι τα 8 άτομα ανά δρομολόγιο. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλέφωνο 210 2283019 ή στο 6976436302.

Antifa 3 on 3 Basketball

Βαρέθηκες να κουβεντιάζεις για χάρτινα και στημένα πρωταθλήματα, να ακούς για ανώνυμες εταιρείες με προέδρους κουμπουροφόρους, φοροφυγάδες και με εμπλοκή σε μεγάλα σκάνδαλα; Θέλεις να ξανά πάρεις το παιχνίδι στα χέρια σου;

Σου έχουμε την λύση!

Φτιάξε την ομάδα σου ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής ή αθλητικών ικανοτήτων και με μόνη προϋπόθεση να θες να χαρείς το παιχνίδι και πάρε μέρος στο antifa 3 on 3 basketball στο 25ο αντιρατσιστικό camping Antinazi zone-YRE.

Το «πρωτάθλημα» θα γίνει στο χώρο του κάμπινγκ, με τρόπο που θα συζητηθεί συλλογικά από τους συμμετέχοντες.

Δήλωσε συμμετοχή στο 6977646995.

Εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας

Στην Ελλάδα 1 στις 4 γυναίκες έχει γίνει αποδέκτης σωματικής ή/και σεξουαλικής βίας. Οι βιασμοί ξεπερνούν τους 4.500 το χρόνο ενώ καταγγέλλεται στις αρχές ένα ελάχιστο ποσοστό. Την ίδια στιγμή η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, στο δρόμο, πολλές φορές ακόμα και στο στενό φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί καθημερινότητα για πολλές γυναίκες. Το να γνωρίζουν οι γυναίκες να αμύνονται μπορεί να τους δώσει δύναμη, θάρρος και ηθικό και σε μια κρίσιμη στιγμή, ακόμα και να τις σώσει από βίαιες καταστάσεις.

Σε αυτό το εργαστήριο θα πάρουμε μια γεύση από τα πολύ πετυχημένα εργαστήρια γυναικείας αυτοάμυνας που διοργανώθηκαν φέτος από τις Μαχητικές & Ελεύθερες στο χώρο Rosa Parks. Με τις εκπαιδεύτριες Γκέλυ Νιάνιου και Αφροδίτη Σκλαβάκη.

Απαραίτητα τα άνετα ρούχα και τα αθλητικά παπούτσια.

7,037ΥποστηρικτέςΚάντε Like
577ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,091ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
368ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής