24ωρη απεργία στην Wind, αύριο Τρίτη 12 Απρίλη

Ακολουθεί ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη Wind

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης – Πρόγραμμα Δράσης

– Τρίτη 12 Απριλίου, 24ωρη απεργία

– Πέμπτη, 14 Απριλίου, Στάση Εργασίας, 07:00 με 12:00 το πρωί

και παράσταση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας

Συνάδελφοι,

η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας αποφάσισε 24ωρη απεργία την Τρίτη 12 Απριλίου, με αιτήματα:

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Όχι στη νέα σειρά απολύσεων που σχεδιάζει η διοίκηση. Όχι στο πρόσχημα των «κακών αξιολογήσεων», που χρησιμοποιείται για τη μαζική στοχοποίηση συναδέλφων.

Όχι στην καταστρατήγηση της ΕΣΣΕ, στις αυθαιρεσίες της διοίκησης.

– Να καταβληθούν τα ποσά από την εφαρμογή της σύμβασης των μηχανικών βιομηχανίας (ΣΤΕΒ).

– Να καταβληθεί το επίδομα Αγγλικών στα τμήματα της Εξυπηρέτησης Πελατών.

– Να σταματήσουν τα σχέδια χειροτέρευσης των συνθηκών παροχής ετοιμότητας .

– Να ακυρωθεί η κατάργηση του stdby όπου μονομερώς έχει προχωρήσει η διοίκηση (τουλάχιστον στο τμήμα ISP/NED), αδιαφορώντας για τις προτάσεις που κατέθεσε το σωματείο μας.

– Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Σωματείου για το καθεστώς ετοιμότητας. Γι’ αυτό το θέμα, πρέπει να επικοινωνήσουν με το ΔΣ του Σωματείου οι συνάδελφοι που θα ενημερωθούν από τους προϊσταμένους τους ή θα αντιληφθούν από τη μισθοδοσία τους αλλαγές για την ετοιμότητα ή κατάργησή της.

Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Να επιστρέψουν στη δουλειά οι συμβασιούχοι συνάδελφοι που πρόσφατα απολύθηκαν (μη ανανέωση της σύμβασής τους) για εκδικητικούς λόγους, επειδή συμμετείχαν ενεργά στο Σωματείο και τις κινητοποιήσεις του. Αντιστεκόμαστε στην ομηρία των συμβασιούχων συναδέλφων. Παλεύουμε για το δικαίωμα όλων στην πλήρη και σταθερή εργασία.

Να σταματήσει η υποβάθμιση της εργασίας μας, με τη διαρκή εντατικοποίηση και ειδικότερα με την παραβίαση των διαλειμμάτων στην Εξυπηρέτηση Πελατών.

Επίσης, για την Πέμπτη 14 Απριλίου, αποφασίστηκε κήρυξη στάσης εργασίας, ώστε να συμμετάσχουμε στη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή της συναδέλφισσας Ελένης Στεφανίδου για την εκδικητική απόλυσή της (μη ανανέωση σύμβασης).

Συνάδελφοι, έχουν γίνει πλέον καθαρά σε όλους μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι κίνδυνοι που απειλούν τις δουλειές, τη σύμβαση και τους μισθούς μας, αλλά και η υποκρισία της διοίκησης που καθημερινά ροκανίζει την ΕΣΣΕ με όποιον τρόπο μπορεί, προχωράει σε απολύσεις, ετοιμάζει χειρότερα χτυπήματα (απολύσεις, μειώσεις μισθών).

Όλοι να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις, ετοιμάζοντας μια ακόμα πιο αποφασιστική αντίσταση το επόμενο διάστημα. Η ενότητα και ο αγώνας μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις μας, οι κινητοποιήσεις σε άλλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών αλλά και άλλους κλάδους εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα