24ωρη απεργία στη Vodafone ενάντια στις απολύσεις!

Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone – Πάναφον

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στη VODAFONE

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις εισόδους των κτιρίων της εταιρίας

Οι απολύσεις, για τις οποίες προειδοποιούμε εδώ και καιρό, άρχισαν και στη Vodafone. Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες συνάδελφοι από την Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών στη Λυκόβρυση δέχονται πιέσεις με το γνωστό δίλημμα «Παραιτήσου εδώ και τώρα ή απολύεσαι». Πριν από 20 ημέρες άλλοι 7 συνάδελφοί μας από την Διεύθυνση Operations Development πετάχτηκαν με τον ίδιο τρόπο στην ανεργία. Ταυτόχρονα συνεχίζονται απολύσεις εργαζομένων με πρόσχημα την «κακή απόδοση», ενώ στη διαδικασία της φετινής Αξιολόγησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη πάρα πολλοί συνάδελφοι καλούνται να αξιολογηθούν με «μερικώς ικανοποιητική» ή «κακή απόδοση», ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερες απολύσεις στο άμεσο μέλλον.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, με απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας προχωράμε σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στη Vodafone την Πέμπτη 24 Μαρτίου και απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις με αιτήματα:

– Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι πιέσεις  της εργοδοσίας για παραίτηση συναδέλφων στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών και σε όλες τις Διευθύνσεις.
– Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι.
– Η Διοίκηση της Vodafone να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς όλων των συναδέλφων.

Συνάδελφοι,

Η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, η διόγκωση της ανεργίας και η εξάπλωση της φτώχειας παντού, δεν αφήνουν περιθώρια για να αποχωρούμε «οικειοθελώς» ή να αποδεχόμαστε την απόλυση την δική μας και του διπλανού μας ως αναπόφευκτη. Είναι μονόδρομος να παλέψουμε για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς μας, διαφορετικά απειλούμαστε με μακροχρόνια ανεργία και εξαθλίωση. Είναι πολύ πιο ρεαλιστικός ο στόχος να σώσουμε τις θέσεις εργασίας με την ενότητα, την αποφασιστικότητα και τον ανένδοτο αγώνα μας, παρά να πιστεύει κανείς ότι με την ατομική επιλογή του τύπου «να πάρω την αποζημίωση και να φύγω» θα βρει σύντομα εργασία, που θα του εξασφαλίσει αξιοπρεπή μισθό και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας, καλούμε όλους τους συναδέλφους:

– Να απεργήσουν την Πέμπτη 24 Μαρτίου και να το δηλώσουν στις σχετικές φόρμες (Intranet -> Have a Look at… Services -> Absence, όπου συμπληρώνουμε την φόρμα με Type of Absence: Without Pay, Reason of Absence: Strike), δίχως να υποκύψουμε σε τυχόν πιέσεις από προϊσταμένους. Θέλουν να ακυρώσουν το δικαίωμα στην απεργία, να υποσκάψουν την επιτυχία του αγώνα μας.

Πιθανή απόπειρα στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού από την Διοίκηση ή πίεση προϊσταμένων προς συναδέλφους να μην απεργήσουν, αποτελούν ωμή παρέμβαση στην ελεύθερη και ακώλυτη άσκηση του δικαιώματος στην απεργία και δεν θα την επιτρέψουμε.

– Να είναι παρόντες και να στηρίξουν ενεργά τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν  την ίδια μέρα έξω από τα κτίρια της εταιρίας σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου.

Όταν το εργασιακό μας μέλλον, οι θέσεις, οι μισθοί, οι σχέσεις εργασίας απειλούνται για όλους μας, αξίζει να θυσιάσουμε ένα μεροκάματο, να «παγώσει» η παραγωγή για μια μέρα, ώστε να στείλουμε καθαρό μήνυμα ότι έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ενεργά, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, απέναντι στις τεχνητές διαιρέσεις και την ατομικοποίηση που επιβάλλει η Διοίκηση για το δικό της συμφέρον.

– Για ό,τι σχετικό με την οργάνωση της κινητοποίησης υπεύθυνο είναι το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone. Οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται στους εκπροσώπους του για οποιαδήποτε ενημέρωση, καταγγελία, βοήθεια.

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα