Array

24ωρη απεργία στη Vodafone την Τρίτη, 3 Μαρτίου (ανακοίνωση και ηχητικό)

 
 
 
Οι εργαζόμενοι της Vodafone βρίσκονται αντιμέτωποι την τελευταία περίοδο με κύμα απολύσεων, ενώ η εργοδοσία αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αξιοποιώντας και την διάσπαση του σωματείου των εργαζομένων[1] που έχει συμβεί εδώ και κάποιους μήνες. Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση, οι εργαζόμενοι απάντησαν αρχικά με παράσταση διαμαρτυρίας στις 17 Φεβρουαρίου[2], ενώ την ερχόμενη Τρίτη, 3 Μάρτη, κλιμακώνουν τον αγώνα τους, προχωρώντας σε 24ωρη απεργία. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου.
Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτ εδώ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες (σημ: 26/2) συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με τη Διοίκηση της εταιρείας για το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ). Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του Σωματείου μεταφέραμε στην Διοίκηση το ομόφωνα ψηφισμένο από τη Γενική μας Συνέλευση αίτημα για την ανανέωση της ΕΣΣΕ, με αξιοπρεπείς όρους και χωρίς μειώσεις.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συνάντησης καταθέσαμε και τις εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων στη Vodafone που υποστηρίζουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Η στάση των εκπροσώπων της  Διοίκησης ήταν παραπάνω από προκλητική, δίνοντάς μας την απάντηση ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι υπογραφές των συναδέλφων. Το πιο σημαντικό και καινούργιο: χρησιμοποίησαν(αξιοποίησαν) την ύπαρξη κλαδικών σωματείων στο χώρο σαν βασικό πρόσχημα για την άρνηση υπογραφής ΕΣΣΕ, επιβεβαιώνοντας όλες τις αντιρρήσεις και ανησυχίες μας για τις προτεραιότητες που θα έπρεπε να είχαμε ως εργαζόμενοι που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων και ΜΟΝΟ αυτά.

Έχει περάσει σχεδόν ένα έτος από την λήξη της προηγούμενης σύμβασης με ευθύνη της Διοίκησης, η οποία σε συνέχεια των απολύσεων-αναγκαστικών παραιτήσεων, των εργολαβιών, της ευρύτατης χρήσης «ενοικιαζομένων» εργαζομένων με άθλιους μισθούς, δεν θέλει να έχει καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, καμία κατοχύρωση για τα ωράρια, τους μισθούς και τα επιδόματά μας, ώστε να είμαστε έρμαια στις διαθέσεις και τις οικειοθελείς παροχές της εργοδοσίας. Η ύπαρξη των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων δείχνουν ποιες οι πραγματικές διαθέσεις της εργοδοσίας για όσους συναδέλφους δεν καλύπτονται με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Η διατήρηση των μισθών μας στα ίδια επίπεδα, παρά την έλλειψη σύμβασης, δεν πρέπει να ξεγελά και να εφησυχάζει κανέναν συνάδελφο. Ανά πάσα στιγμή η Διοίκηση μπορεί να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, όπως έχουν ήδη κάνει άλλες εταιρείες ακόμα και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Συνάδελφοι, η υπογραφή αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή είναι η ελάχιστη διασφάλιση για όλους μας, είναι δική μας κατάκτηση και αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων.

Όσο σημαντική όμως και εάν είναι η ΕΣΣΕ, αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή. Οι απολύσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας, η «ενοικίαση» εργαζομένων είναι φαινόμενα τα οποία επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να τα σταματήσουμε.

Για όλα τα ανοιχτά αυτά θέματα και με βάση την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης προχωρούμε στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στην Vodafone την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.

Αγωνιζόμαστε, συντονιζόμαστε, διεκδικούμε

Με την μαζική μας συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015,δηλώνουμε την απόφασή μας να υπογραφεί ΕΣΣΕ, να σταματήσουν οι απολύσεις, να υπάρξουν σταθερές σχέσεις εργασίας, με ίση αμοιβή για ίση εργασία για τους «ενοικιαζόμενους» συναδέλφους μας. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της «ενοικίασης» ανθρώπων τους οποίους οι εργοδότες θέλουν να χρησιμοποιούν ενάντια στους υπόλοιπους εργαζόμενους στα πλαίσια μια τακτικής του «διαίρει και βασίλευε».

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια 24ωρη απεργία δεν αποτελεί από μόνη της προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης. Αλλά είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα γίνουν στο δρόμο της κλιμάκωσης ενός αγώνα για την υπογραφή αξιοπρεπούς σύμβασης εργασίας.

Συντονιζόμαστε με όλα τα σωματεία του χώρου της κινητής τηλεφωνίας στην προοπτική ενός κοινού και καλά οργανωμένου απεργιακού αγώνα την επόμενη περίοδο.

Ενωμένοι στο Σωματείο μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε:

  • Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς μειώσεις, με επαναφορά κλιμακίων και επιδομάτων για όλους τους εργαζόμενους

  • Όχι στην απώλεια θέσεων εργασίας – παύση των απολύσεων

  • Όχι στην εργολαβοποίηση

  • Κατάργηση της «ενοικίασης» εργαζομένων, πρόσληψη τους από τη Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2015
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone – ΠΑΝΑΦΟΝ

  

________________________
[1] https://xekinima.org/arthra/view/article/vodafone-wind-omadiki-paraitisi-apo-ta-ds-i-otan-milas-gia/
[2] https://xekinima.org/arthra/view/article/ergazomenoi-vodafone-parastasi-diamartyrias-triti-172/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα