22ο κάμπινγκ, Θάσος: επιτυχία χωρίς προηγούμενο!

Το 22ο κάμπινγκ του Antinazi Zone – YRE που έγινε στον Πρίνο στη Θάσο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς συμμετείχαν σ’ αυτό γύρω στα 550 άτομα (και χωρίς βέβαια να υπολογίζονται οι αρκετοί ντόπιοι που συμμετείχαν σε συζητήσεις και δραστηριότητες) με την ίδια πάντα ζωντάνια, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα που χαρακτηρίζουν όλα τα κάμπινγκ του Antinazi Zone – YRE. 

Ένα εξαιρετικά γεμάτο πρόγραμμα, με δεκάδες συζητήσεις, δραστηριότητες, προβολές, εργαστήρια, μουσικά συμβάντα, γλέντια, κλπ, κράτησε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος (δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ). Και βέβαια, όλα αυτά αυτοδιαχειριζόμενα, με καφέ, σνακ, κουζίνα, βραδινό ψήσιμο, μπαρ, κλπ, σε πολύ χαμηλό κόστος, από πολύ νωρίς μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας. Οι καθημερινές βάρδιες απαιτούσαν τη συμμετοχή 50 εθελοντών σε ημερήσια βάση για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες. 

Ο συνδυασμός από τη μια, καλών, ελεύθερων δημοκρατικών συζητήσεων με συντροφική ανταλλαγή απόψεων ακόμα και όταν υπήρχαν διαφωνίες, κι από την άλλη καλής, ποιοτικής διασκέδασης αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το βασικό χαρακτηριστικό του κάμπινγκ. 

Απ’ όλα τα θετικά πρέπει όμως να ξεχωρίσουμε την παρουσία των πιο σημαντικών κινημάτων της περιόδου σε όλες τις βασικές συζητήσεις, αλλά και τις κοινωνικές δραστηριότητες του κάμπινγκ. 

Στις δύο συζητήσεις που οργάνωσε το «Ξεκίνημα» στα πλαίσια του κάμπινγκ (για τις πολιτικές εξελίξεις και για την Ευρώπη) στη συζήτηση για την κατάσταση στους εργατικούς χώρους και τους ταξικούς αγώνες, στη συζήτηση για τις Σκουριές, για τα ΜΜΕ και την εμπειρία από την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ και σε πάρα πολλές άλλες συζητήσεις  η παρουσία αγωνιστών από όλα αυτά τα κινήματα, έβαζε δυνατά τη σφραγίδα της και έστελνε ένα μήνυμα αντίστασης: η ολέθρια υποταγή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας πτοεί, θα μας βρούνε μπροστά τους. 

Ήταν εκεί αγωνιστές όπως ο Μανώλης Σταθόπουλος των απολυμένων σχολικών φυλάκων, ο Στέλιος Νικητόπουλος της αγωνιζόμενης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, ο Γιώργος Κυρίτσης και η Μαρία Καδόγλου από το κίνημα στις Σκουριές, η Ελευθερία Κουμάντου από το Golden Dawn Watch, ο Δημήτρης Κουματσιούλης από τη ΒΙΟΜΕ, η Δήμητρα Σπανουδάκη από τις απολυμένες εργάτριες της Diamant, η Ζακλίν Γκόρου, πρόεδρος των εργαζομένων της Βόνταφον, ο Χάρης Σιδέρης και η Βίκυ Κωστοπούλου, οι απολυμένοι της Βόνταφον, ο Βαγγέλης Κολτσίδης από το πρόσφατα δημιουργημένο σωματείο της CYTA, ο Χάρης Ζέρβας από την ΕΛΒΟ και άλλοι πολλοί, από δεκάδες άλλους χώρους, την Υγεία, την Παιδεία, την Ψυχική Υγεία, την κοινότητα ΛΟΑΤ, τις αντιφασιστικές επιτροπές της Θάσου, της Καβάλας κλπ, κλπ.  

Διαβάστε στο www.xekinima.org, ημερομηνία 12/8/15, συνολικό απολογισμό του σ. Νίκου Αναστασιάδη, και ακολουθήστε τα λινκς σε πολλά ρεπορταζ και βίντεο από τις σχετικές συζητήσεις. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα