2008 – 2022: σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Σχόλιο από το Antinazi Zone

Ένα 16χρονο παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

14 χρόνια –παρά μία ημέρα– μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα, η ΕΛΑΣ φρόντισε να μας υπενθυμίσει ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος.

Ο αιματηρός κατάλογος δεν έχει τέλος.

Γρηγορόπουλος, Μάγγος, Ζακ Κωστόπουλος, Σαμπάνης και τώρα ο 16χρονος Ρομά από τα Διαβατά. Που τυγχάνει και πατέρας παιδιού 1,5 έτους.

Έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ και έτρεξε να φύγει χωρίς να πληρώσει. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν. Και τον δίκασαν εκτελώντας τον επί τόπου. Για 20 ευρώ βενζίνη…

Προφανώς τα παραπάνω περιστατικά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας δεν είναι πανομοιότυπα. Ωστόσο, όλα δείχνουν τον βαθμό της ανεξέλεγκτης εγκληματικής συμπεριφοράς της ΕΛΑΣ. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύουν ακόμα μια φορά την ρατσιστική δολοφονική βία ειδικά απέναντι στους Ρομά, περίπου 1 χρόνο μετά την παρόμοια δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, για την οποία οι δικοί του άνθρωποι ακόμη αναζητούν δικαίωση.

Ως συνήθως η ΕΛΑΣ άρχισε τα γνωστά: «πήγε να εμβολίσει το περιπολικό», «ρίξαμε σφαίρες στο ΙΧ και στον αέρα» κοκ, προκειμένου να καλύψει τους αστυνομικούς.

Με εντολή εισαγγελέα συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο και αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια αύριο Τρίτη 6/12. Ωστόσο, δεν ξεχνάμε ότι και ο Κορκονέας συνελήφθη και καταδικάστηκε, αλλά μετά από λίγα χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας.

Οι πορείες μνήμης της 6ης Δεκέμβρη δεν θα είναι μόνο μνήμης, αλλά και υπενθύμισης για μία ακόμη φορά του διαχρονικού συνθήματος του κινήματος του Δεκέμβρη: στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα