1ο Αντιφασιστικό φεστιβάλ του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας

Τα επίπεδα του φασισμού και του ρατσισμού έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούν απλά να αγνοηθούν. Στην Κέρκυρα πρόσφατα άνοιξε γραφεία η Χρυσή Αυγή. Πρόσφατα επίσης έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η επίθεση προς μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Μετανάστες στοχοποιούνται από φασιστικές επιθέσεις καθημερινά. Ο φασισμός πρέπει να καταπολεμηθεί μαζικά και αποτελεσματικά.

Ο σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα διήμερο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ. Στο φεστιβάλ δεν υπήρχε κάποιο πλαίσιο εκτός του αντιφασιστικού και μπορούσε να συμμετέχει ο καθένας. Ένα πολύ ευχάριστο γεγονός είναι ότι υπήρξε συμμετοχή από διάφορους φορείς καλύπτοντας όλο το φάσμα της αριστερας και του ευρύτερου αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου: συμμετείχε το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ANTINAZI ZONE-YRE, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, το ΚΕΡΦΦΑ, το Εναλλακτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι Κέρκυρας, η ομάδα NO PASSARAN από τα Γιάννενα, η Αντιφασιστική Κίνηση Λειβαδιάς και η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας. Επίσης ικανοποιητική ήταν και η συμμετοχή του κόσμου. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 18 και 19 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα περιείχε ομιλίες και προβολές ταινιών γύρω από το θέμα του φασισμού, καθώς και μουσικές συναυλίες.

Το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχεια του αγώνα εναντίων του φασισμού. Υπήρξε συνεργασία μεταξύ ανομοιογενών συλλογικοτήτων. Υπήρξε συμμετοχή από τον κόσμο. Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει εκδήλωση στα γραφεία της, 200 μέτρα από το φεστιβάλ η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Η επιτυχία του φεστιβάλ είναι μια απόδειξη ότι η κοινωνία δεν θα ανεχτεί τον φασισμό.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής