18 Σεπτέμβρη: αντιφασιστικές διαδηλώσεις σ’ όλη τη χώρα

Με αφορμή τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, οργανώθηκαν σε μια σειρά πόλεων, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. 

Πορείες διοργανώθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη το Βόλο τη Λάρισα τη Μυτιλήνη, τη  Λαμία, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, την Ορεστιάδα, τα Τρίκαλα  κ.α.

Το γενικό προεκλογικό κλίμα ασφαλώς δεν βοηθούσε τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων καθώς η προσοχή πολλών ακτιβιστών του κινήματος ήταν στραμμένη στις εκλογές. Από την άλλη ο κατακερματισμός, για μια ακόμη φορά, των δυνάμεων της Αριστεράς με πολλές ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, κάθε άλλο παρά βοηθούσε στην επιτυχία των κινητοποιήσεων. Στην Αθήνα, χαρακτηριστικά, είχαμε 3 διαφορετικές συγκεντρώσεις σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων μεταξύ τους. 

Παρόλα αυτά χιλιάδες αντιφασίστες αποτίσαμε φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα κρατώντας ψηλά τη σημαία του αντιφασιστικού αγώνα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι συγκεντρώσεις ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες, όπως για παράδειγμα στη Θεσ/νίκη από όπου μεταφέρουμε ρεπορτάζ στις διπλανές στήλες. 

7,125ΥποστηρικτέςΚάντε Like
588ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής